Arkiver

Content PartnereNyhederRekrutteringRobotSponsoreret indholdUdland

Udenlandske trainees hjælper med at gøre virksomheder globale

Aiesec, trainees

Vores kulturer og måder at tænke på er forskellige, men i en global verden har vi brug for at kunne forstå hinanden. Det mener en virksomhed i Odense, som benytter sig af udenlandsk arbejdskraft.

”En fundamentalt fantastisk mulighed.” Sådan beskriver CEO i RoboBusiness Europe, Marianne Andersen, deres samarbejde med AIESEC om at få folk fra udlandet ind i danske virksomheder.

I virksomheden i Odense har hun haft to trainess tilknyttet gennem AIESEC. For i dag er det ikke længere nok kun at skue indad, hvis man vil vokse, fortæller hun.

”Vi er en europæisk virksomhed, men vi skal kunne tænke globalt, vi skal kunne agere globalt, og derfor er det vigtigt, at vi har folk med inde fra udlandet. Vores kulturer er forskellige, og vores måder at tænke på er forskellige, og det er vigtigt, at vi forstår det, hvis vi vil vokse ud i verden,” siger hun.

Gennem de seneste halvandet år har hun haft en trainee fra USA tilknyttet samt en trainee på en et-årig kontrakt fra Bulgarien.

Ansvaret går begge veje

Det har været en stor hjælp for virksomheden op til deres internationale konferencer. De to trainees fik ansvar for at stå for at finde firmaer, som kunne udstille til konferencen i foråret og skabe kontakt til foredragsholdere og key note speakers og koordinere deres oplæg. Det stillede selvfølgelig nogle krav til deres trainees – men at have dem, stillede også nogle krav til virksomheden.

”Vi lærte meget om de kulturelle forskelle, værdier og normer, og vi lavede en aftalte om at tale engelsk, når vores trainees var tilstede. Det var jo ikke så ringe at få ens medarbejdere til at blive mere trygge i det, for det nytter ikke noget, at man ikke er god til engelsk i dag,” siger Marianne Andersen.

De har nu afsluttet forløbene med deres trainess – den sidste afsluttede mandag denne uge – og det er bestemt ikke sidste gang, Marianne Andersen benytter sig af den mulighed.

”Vi har lige afsluttet en stor konference, og vi er ved at se på, hvordan vores organisation skal se ud fremadrettet, men det er helt sikkert, der skal være nogen fra udlandet med,” siger hun.

Kontrakterne skal laves til den enkeltes behov

Dog skal der kigges lidt på kontraktlængderne til næste gang, mener hun. Halvandet år er for lang tid at være trainee i ét land i slutningen af ens uddannelse. Her ville det ifølge Marianne Andersen være bedre at holde det til et halvt år, maksimalt ét.

”Så skal man som ungt menneske videre. Man skal skabe en balance mellem det ansvar, de ønsker og det ansvar, vi kan give, når vi ved, de skal videre. Men halvandet år er simpelthen for lang tid,” siger hun.

Kontrakterne er ikke fuldstædig ufleksible, og RoboBusiness Europe fik også afkortet den halvandet årige kontrakt med et par måneder efter konferencen. Det gav mere mening for både virksomhed og trainee, da der ikke var behov for så store ressourcer derfter. Forløbet, som aftales med AIESEC, er lønnet, og det er ofte dimittender fra udenlandske universiteter, der søger erfaring, og derfor skal begge behov afdækkes.

“I AIESEC arbejder vi med vores partnere om at afdække deres behov for talenter. Vores kontrakter kan variere i traineeshippet’s tid fra seks til 18 måneder. Vi stræber altid efter at afpasse traineeforløbet til den enkelte virksomheds behov, og derfor tilbyder vi forskellige tidshorisonter for vores trainees, som kommer til Danmark,” fortæller Daniel Dang Nedergaard NielsenNational Vice President of Business Development and Finance i AIESEC.

 

2 kommentarer

 • For at præsentere mig selv, Michael Benson, jeg er privat kreditor, giver jeg et minimumslån på 5.000 EUR eller tilsvarende i andre valutaer til 3% rentetilskud, en økonomisk mulighed for døren, for hurtigt at få hende 2018 kredit. Der er så mange mennesker, der søger økonomiske muligheder eller hjælper rundt om hjørnet og steder, og de kan ikke engang nå det, men her. Finansieringsmuligheder ved døren og har derfor ikke råd til at gå glip af denne mulighed. Denne tjeneste gælder for personer, virksomheder, forretningsfolk og kvinder samt tilgængeligheden af ​​det beløb, du ønsker at modtage flere oplysninger. Kontakt os via e-mail: MICHEALBENSONLOANAGENCY@GMAIL.COM
  Kredit ansøgningsskema og Retur.

  Fulde navn ……………..

  Privat telefonnummer …………….

  Land ………………

  Adresse ……………

  Stat ……………

  År …………..

  Tidligere logget på eller ej. ………….

  Lån påkrævet. ………………

  Låneperiode ……………

  Beskæftigelse ……………..

  Månedlig indkomst …………………

  Som en anerkendelse af disse oplysninger sender vi dig vores aftale om en restitutionsplan og, hvis du accepterer vilkårene og betingelserne, kan du blive krediteret på din kredit afhængigt af din sværhedsgrad, haster og tillid.
  Se frem til det hurtige svar.

  opmærksomt

  Micheal Benson

Skriv et svar