FintechNyhederUdlandUngt Tech

Nordisk iværksætterprogram bliver stærkere med ny fintech-partner

TCS, Nordea, partnerskab

Nordea Startup Accelerator giver nu deltagerne adgang til en endnu bredere vifte af kompetencer med et nyt partnerskab.

Nordea Startup Accelerator er Nordens største udviklingsprogram til iværksættere, og nu bliver viften af kompetencer endnu bredere. IT-konsulentvirksomheden Tata Consultancy Services, TCS, har nemlig indgået partnerskab med Nordea og bliver en del af Nordea Startup Accelerator.

Acceleratoren er rettet mod iværksættervirksomheder inden for fintech-industrierne, og her bliver TCS’ topchefer mentorer for iværksætterne i programmet. De skal undervise i primært teknologiske og forretningsmæssige emner.

”Vi er meget begejstrede for at indgå samarbejde med Nordea. Norden er kendt for sin pulserende fintech-sektor, og Nordea Startup Accelerator bidrager virkelig til væksten på dette marked. TCS arbejder allerede med nogle af de mest lovende startups i verden for at fremme innovation og specialiserede produkter til vores kunder. Vi er glade for at kunne træde til med vores ekspertise, og vi ser frem til at arbejde med nogle af regionens mest dygtige iværksættere samt næste generations teknologier,” siger Tommi Mäkinen, TCS’ digital transformation lead i Norden i en pressemeddelelse.

Et internationalt sammenligningsgrundlag

Hos Nordea ser de også frem til samarbejdet, og i en pressemeddelelse siger Jan Sirich, Head of experimentation and leading i Nordea, at Nordea kan give iværksætterne adgang til en bredere vifte af kompetencer ved at gå sammen med en af verdens største teknologirådgivere.

Eksempelvis er vi nu i stand til at give et internationalt sammenligningsgrundlag for ny teknologi. Jeg mener, at dette gør vores allerede stærke tilbud i Nordea Accelerator endnu mere unikt og attraktivt for iværksættere,” siger han.

TCS kommer til at trække på sit globale netværk, Co-Innovation Network, COIN, hvor de kan trække på den omfattende erfaring med store virksomheder i arbejdet med at give opstartsvirksomheder indblik i de nyeste teknologiske trends og kundebehov.

Læs også: Nordea Startyp Accelerator åbner for tilmeldinger

I år foregår Nordea Startup Accelerator i to byer, Helsinki og Stockholm, og de 50 bedste ideer bliver udvalgt til kvalificeringsugen med coaching i Oslo i august. Af dem vil cirka 25 få mulighed for at gå videre til innovative projekter med Nordea, Nestholma og TCS i september til december.