Arkiver

NyhederSoftware

Nem Scanner gør NemID lettere at bruge

Den nye app Nem Scanner gør det lettere og hurtigere at benytte NemID. Efter at have scannet dit NemID kan du nøjes med at indtaste det firecifrede nøglenummer, så finder appen nøglen til dig.  

Opdateret 10. august 15.53

Siden appens udgivelse er Peter Thorsen Lund blevet nødt til at tage NEM Scanner af App Store efter at have modtaget et brev fra NETS.

Mange vil sikkert mene, at det kan være besværligt at logge ind med NemID. Du skal have papkortet med, det skal findes frem, og du skal finde frem til de tal, der passer til nøglenummeret.

“Selv hvis du har gemt et billede på mobilen, kan det sagtens tage sin tid, og det kræver stadig, at du sætter hjernecellerne i sving for først at huske de fire cifre, der skal findes og derefter de seks cifre, der skal indtastes,” siger Peter Thorsen Lund, der er udvikler af appen.

Så hvis du synes, at NemID kan virke lidt bøvlet, så læs med her.

Koden læses højt for dig

Nem Scanner forsøger at eliminere alle besværlighederne. Når du åbner appen og indtaster de fire cifre, læses NemID-nøglen højt for dig. På den måde kan du taste, mens du lytter.

Funktionen er selvfølgelig beregnet til, at du kan lægge telefonen fra dig, når du skal indtaste nøglen på din computer. Det skulle gøre det nemmere, hvis du ikke gider at huske.

Er mit NemID i sikkerhed?

Sikkerheden er selvfølgelig afgørende, da der er tale om særdeles følsomme informationer. Foruden at være beskyttet med en personlig adgangskode bryster Nem Scanner sig af at anvende det samme krypterede format, som anvendes hos bankerne.

“Alle informationer om dit NemID gemmes lokalt og forlader aldrig din enhed. Der er under installationen af appen dannet en unik krypteringsnøgle, som opbevares i enhedens nøglering (Apple Secure Keychain, red.),” siger Peter Thorsen Lund.

Ifølge Peter har appen både sikkerheden i top og er utrolig nem at bruge – en kombination, der giver ham tro på, at appen bliver en stor succes.

Appen kan på nuværende tidspunkt kun fås til IOS. Androidversionen ventes sidst på sommeren.

Skriv et svar