Arkiver

MedtechNyhederPlatformUdland

Google skriver kontrakt med Stanford Medicine om genom-tiltag

Google Genomics, gener, machine learning, Google, Stanford

Google har gennem længere tid forsøgt at positionere sig inden for sundhedsområdet, og nu har tech-giganten endelig fået kontrakt med Standford Medicine, som har valgt Google som vært for sine sundhedsdata.

Standford Medicine har valgt Google som vært for sine sundhedsdata. Det er platformen Google Genomics, der skal være rygraden i universitetets Clinical Genomics Service, som er et tiltag, universitetet vil bruge til at fremskynde sin research og få gjort genetiske teste til rutinebrug inden for sundhedsverdenen, skriver FierceBiotech.

Aftalen er et stort boost for Google

Dataen, som genereres i de genetiske test bliver lagret på Googles platform, der, som alle cloud-baserede systemer, tilbyder en let skalerbar måde at gemme data på, som kan tilgåes fjernt fra.

Aftalen er et stort boost for Google Genomics, som blev lanceret i 2014. Med kontrakten kommer Google foran konkurrenter som Amazon og Microsoft, og kan endelig manifestere sig som en vigtig tech-virksomhed på sundhedsområdet.

Læs også: Apple køber iværksættervirksomhed for over én milliard dollars

Aftalen er desuden en del af Googles avanceren inden for machine learning, noget som også Apple og andre store tech-giganter satser på sammen med virtual reality og AR.

Skriv et svar