Arkiver

De små aktuelleEventsNyhederUngt Tech

Accelerace lancerer fem acceleratorer: På jagt efter iværksætternes Pernille Blume

Accelerace, industrifokuserede acceleratorer

Som en del af Scale-Up Denmark lancerer Accelerace fem nye industrifokuserede acceleratorprogrammer i samarbejde med blandt andet Maersk og Novo Nordisk Fonden.

Et initiativ så i starten af dette år dagens lys. Scale-Up Denmark skal med inspiration fra Team Danmarks arbejde med topatleter skabe top-iværksættere og højvækstvirksomheder i et regionalt projekt over tre år. Og her er seed accleratoren Accelerace netop blevet udvalgt til at drive fem af de ti accelerationmiljøer, der over perioden skal tiltrække 1500 danske og internationale startups.

”Vi er på jagt efter iværksætternes svar på Pernille Blume. Talentet, som ikke helt er udfoldet, og som mod alle odds alligevel kan gøre det med den rigtige hjælp. Med vores specialiserede træningsforløb og erfaring fra 300 startups, mener jeg, at vi har de bedste forudsætninger for at indfri dygtige iværksætteres investeringspotentiale,” siger Peter Torstensen, CEO hos Accelerace i en pressemeddelelse.

Industrifokuserede acceleratorer frem for IT

De fem accelerator-programmer har som noget nyt fokus på industri; clean tech, velfærdsteknologi, life science, bioteknologi og fødevarer. De bliver fordelt på forskellige regionale hubs i Danmark og skal sikre skræddersyede forløb med tilførsel af industrividen.

”Programmerne vil ikke bare være for danske virksomheder, men også for internationale iværksættere med et godt øje til det europæiske marked, og som vil bruge det stærke økosystem i Danmark som afsæt for yderligere vækst,” siger Peter Torstensen.

Partnerskaber med store, danske virksomheder

I forbindelse med opstarten af acceleratorerne har Accelerace indgået partnerskab med blandt andet Maersk og Novo Nordisk Fonden. For Maersk handler det især om at finde nye løsninger, så virksomheden kan imødekomme de forretningsmæssige udfordringer, fortæller Anneli Bartholdy, innovation portfolie manager i Maersk Maritime Technology.

”Samarbejdet med Accelerace er en vigtig del af dette, hvor vi håber på at kunne spotte interessante startups, som kan løse vores udfordringer og udfordre vores måde at tænke på. På den måde bliver vi klogere på, hvordan en accelerator kan bidrage til vores forretningsinteresser, mens vi samtidig får mulighed for at understøtte vækst og modning af nye virksomheder,” siger hun.

Programmerne er allerede åbne for tilmeldinger – både nationalt og internationalt. Du kan tilmelde dig her. Første hold forventes at være klar til start i november i år.

Skriv et svar