NyhederPlatform

Nyt design delekoncept: Kähler er ikke eneste valg, hvis man vil have noget nyt

Modsvar, dansk design, delekøb

På en ny platform for upcoming dansk design kan man dele sine køb med andre og opnå rabat. Samtidig får designerne eksponering og slipper for dyr kommission.

Konceptet er simpelt. Ligesom dansk design. På platformen Modsvar, udbyder designerne 10 produkter i en begrænset periode, hvor køberne kan dele sit køb med andre. Jo flere man deler med, jo større er besparelsen.

Modsvar er en af de nye virksomheder på iværksætterslottet StartupWorks i Aalborg. Det er da også her fra kvinden bag konceptet med delekøb, Kristina Brinck, kommer fra. Og både her og i mange andre danske byer spirer nye designere op. Men det er ikke altid et lige let marked at komme ind på.

Delekøbsplatform skal støtte danske designere

Kristina Brinck ønsker med sin platform at støtte nye danske designere. Det er ikke uhørt for dem at lægge 50 eller 60 procent i kommission for at få retten til at sælge et sted. Det har Kristina Brinck skåret fra. I stedet har hun lagt syv procent oven i produktprisen, men giver samtidig køberne muligheden for at få op til 35 procent rabat bare ved at dele interessen for købet med sit netværk.

”De små skal også have muligheden for at komme ind på markedet. Derfor har vi vendt forretningsmodellen på hovedet, for mange bliver ikke set, og der mangler kanaler at komme ud på. Kähler skal ikke været det eneste valg, hvis man vil have noget nyt design i hjemmet,” siger hun.

Modsvar to

Hensigten er, at man som bruger inviterer folk ind og handle, så man alle får rabat. Det giver designerne gratis eksponering, da de ikke betaler for at sælge på Modsvar. Dermed slipper de for at betale til en dyr mellemmand og både kunde og designer får max ud af salget.

Svært at overleve af fysiske markeder

Ideen fik hun, da hun hjalp designere på de store Finders Keepers markeder. Her så hun, hvor svært det kan være at leve af primært fysiske markeder som ny designer. Nogle gange får man udsolgt på ti minutter og andre gange sidder man fast med et alt for stort lager.

Over et år sparrede hun med et hold designere og 1. juni i år lancerede hun så Modsvar. Platformen har fået kaution fra Vækstfonden, da det var vigtigt for Kristina Brinck at have fuld kontrol over virksomheden og drive den selv.

”Vi er stadig helt nye og skal lige op at stå. Men vi har allerede 20 designere på sitet og der kommer hele tiden flere henvendelser, så det er super spændende,” siger hun.

Hun håber på at udvide konceptet med delekøb til andre markeder. For eksempel vin eller computeren, foreslår hun.

”Min drøm er at delekøbskonceptet bliver det nye sort inden for online handel, og at Modsvar bliver den førende platform for upcoming dansk design,” siger hun.

Modsvar