Arkiver

NyhederPlatform

I frygten for terror spirer nye virksomheder: En af dem er Human Risks

Human Risks, risikostyring

En ny platform for risikostyring er rykket ind på Rocket Labs i Aalborg. Idéen til virksomheden kom under et MBA-projekt i 2014, da risikostyring i virksomheder i dag er en fragmenteret indsats.

Terror. Væbnede røverier. Springknive i inderlommerne, overfald på åben gade og cyberterrorisme. Der er nok bekymringer til mange vågne nætter. Både som privatperson, men også for virksomheder, der sender medarbejdere til områder med politisk eller økonomisk uro eller som frygter hackere, kursændringer eller tyverier.

Derfor får mange virksomheder lavet sikkerhedsvurderinger. Der findes efterhånden en del etablerede firmaer, der hjælper med dette, men også flere startups er begyndt at grave lidt i frygtens forretning.

Risikostyring er i dag for fragmenteret

Et af dem er aalborgensiske Human Risks. Her har stifterne Mads Pærregaard og Tommy Dejbjerg Pedersen set et hul i markedet. For megen risikostyring foregår i dag gennem Excel-ark og Word-dokumenter uden løbende opdateringer eller implementering på tværs af virksomhederne.

Med en baggrund i Forsvaret som officer, sikkerhedsrådgiver i Udenrigsministeriet og driftsdirektør i en større dansk sikkerhedsvirksomhed har Mads Pærregard en del erfaring at trække på. Sit netværk brugte han også, da han under sin MBA i England begyndte at udvikle platformen, som i medio 2015 blev til Human Risks.

”Store virksomheder mangler tit overblikket og har svært ved at prioritere midlerne. Vi involverer interessenterne i at deltage og inviterer dem til platformen. Virksomheder skal være i stand til at skabe sikkerhed for deres vigtigste asset: deres medarbejdere. I sidste ende handler det om mennesker og ikke om Excel-ark,” siger Mads Pærregaard.

Han gik sammen med Tommy Dejbjerg Pedersen i efteråret 2015. Tommy er den tekniske partner og er en kendt skikkelse i det aarhusianske startup-miljø samt tidligere del af ledelsen i Miracle.

Terror fylder meget i vores bevidsthed

Frygten for terror er større i dag, selvom terrorisme faktisk koster færre menneskeliv end for 30 år siden, kunne man læse terrorforsker Mats Fridlund, der er professor ved Aalto Universitet i Finland sige til Kristeligt Dagblad.

Og det fylder rigtig meget i vores opmærksomhed, siger Mads Pærregaard, selvom der er større risiko for at blive kørt ned i sit nærområde. Men de hyppigste risici for firmaer er nu stadig terror og grov kriminalitet, og derfor er der behov for nytænkning inden for risikostyring.

”Arbejdsgiverne har et medarbejderansvar. Sender man folk til Rusland eller Sydamerika skal man forholde sig til nogle risici. Vi ser tilfælde af grov kriminalitet, som kunne være undgået, hvis man inden havde taget fat i Human Risks,” siger Mads Pærregaard.

Human Risks har allerede fået deres første, store kunde; tilmed den største, globale, danske koncern med forretningsområder inden for både olie og shipping. Mere vil startuppet ikke ud med for nu. Og meget af Mads Pærregaards tid går med at tale med nye kunder og drikke kaffe med virksomheder i hele Danmark inden for alle industrier.

De største konkurrenter er Excel og Word

Men Human Risks er langt fra den eneste sikkerheds-startup på scenen. Dog er Mads Pærregaard sikker på, at de kan noget unikt.

”De fleste er mere indadskuende og fragmenterede. Vi tænker brugervenlighed ind, sociale funktioner, samarbejde, involvering og tænker ud over grænser. Virksomheder kan også hos os dele deres data med andre i anonymiseret form, så alle kan få glæde af hinandens erfaringer,” siger Mads Pærregaard og tilføjer grinende:

”Vores største konkurrenter er lige nu Excel-ark og Word-dokumenter.”

Skriv et svar