Please assign a menu to the primary menu location under menu

Arkiver

BusinessNyhederUdland

Tesla trimmer butikken for at tiltrække investorer

From the "Collecting Innovation Today" interview with innovator Elon Musk on June 26, 2008 at SpaceX, part of The Henry Ford's "OnInnovation" project that celebrates the contributions of today's innovators. Foto: OnInnovation

Elon Musk vil ud af underskudsspiralen, og har derfor bedt sine ansætte om hjælp til at få trimmet butikken, så virksomheden kan have et godt regnskab at fremvise for investorerne. 

I et sjældent indblik i Tesla har Bloomberg fået adgang til en intern mail fra Elon Musk til virksomheden. Heri nøder han sine ansatte til at levere så mange biler som muligt og skære alle ikke-kritiske omkostninger for at kaste glans over regnskabet inden næste fundraising-runde.

Læs også: Tesla vil købe solceller for milliarder

I mailen skriver Elon, at “virkeligheden er så enkel, at vi ville stå i en meget bedre position til at overtale potentielle investorer til at satse på os, hvis overskriften ikke bliver ‘Tesla mister penge igen’ men i stedet ‘Tesla trodser alle forventninger og bliver rentabel’. Det ville være fantastisk.”

Tæt på at nå et godt tredje kvartal

Bloomberg fik fat i mailen fredag og har fået indholdet bekræftet af en talsperson fra Tesla. I mailen står der, at Tesla balancerer på en knivsæg med at komme godt ud af tredje kvartal, men det kræver at virksomheden får bygget og leveret så mange biler som overhovedet muligt og samtidig skærer ned på omkostningerne de næste fire til fem uger.

Læs også: Elon Musk vinder verdens vigtigste designpris i Helsingør

Tesla har nemlig hele sommeren været under intens kontrol, da Elon Musk har søgt at opkøbe solcelleproducenten SolarCity, og hvor aktionærerne i begge virksomheder kan stå til at stemme om fusionen allerede i oktober samt omstillingen af en fabrik i Californien til at påbegynde fabrikeringen af den nye Model 3.

Tesla har haft problemer med at opfylde sine egne mål både i første og andet kvartal, men har ambitioner om at levere 80.000 biler i år mod 50.569 leverede køretøjer i 2015.

Skriv et svar