Arkiver

BusinessNyhederVenturekapital

Venturefond rejser største beløb til dato og gør klar til nye tech-samarbejder

Northzone

Venturekapitalfonden Northzone har rejst over 300 millioner euro i deres seneste fond, og er nu en af de største venturekapitalfonde i Europa.

Over det seneste år har venturekapitalfonden Northzone stået bag børsnoteringen af Tobii, salget af Avito og nye investeringer i startups som Kahoot, Universal Avenue, CornerJob og Catawiki. Nu har Northzone så rejst sin største fond til dato, hvilket gør venturekapitalfonden til en de største i Europa.

Fonden, Northzone 8, lyder på 300 millioner euro, altså over 2,2 milliarder kroner og overgår den imponerende Northzone 7, som var på 150 millioner euro.

Den nye fond lader Northzone skabe endnu stærkere samarbejder

”På trods af et turbulent marked har dette været vores hurtigste fundraising nogensinde, og den kommer lige i halen på et fantastisk år med betydelige tilbagebetalinger af midler til vores investorer. I de sidste 20 år har vi haft æren af at være vækstpartner for entreprenører, der har har haft en nyskabende effekt på den europæisk tech-scene. Denne nye fond lader os fortsætte arbejder med at støtte de bedste virksomheder,” siger partner i Northzone London, Jeppe Zink i en pressemeddelelse.

Northzone blev etableret i 1996, og er en af de mest erfarne fonde i Europa. Venturekapitalfonden har i sin levetid især støttet tech-virksomheder og var en del af de tidligere investorer i Spotify, Trustpilot og iZettle.

Læs også: Maj Invest Equity vandt DVCA-pris og Northzone fik årets venturepris

”Vi implementerer, hvad vi har lært fra vores nordiske successer, over hele Europa og vi er dedikeret til at støtte entreprenører i at skabe globale vindere. Vores strategi med at investere tidligt og hjælpe virksomheder med at skalere kombineret med vores netværk og den betydelige operationelle erfaring, vores team har, betyder at vi står i en unik position til at arbejde med vores virksomheder på den lange bane,” siger Jeppe Zink i pressemeddelelsen.

Nye folk på Northzones internationale kontorer

Investorerne i Northzone 8 var en blanding af store, tidligere investorer og en række af de bedste institutionelle investorer, der ønsker at deltage i den nye fond.

Northzone har kontorer i Stockholm, London, New York og Oslo. Med Northzone 8 indtræder Michiel Kotting som partner fra Accel i London og Jessica Nilsson, medstifter af HelloFresh bliver forfremmet til partner i Stockholm. Derudover kommer Christopher Steinau, medstifter af uncover med på holdet i London og Wendy Xiao Schadeck, medstifter af CoHatchery, indtræder på holdet i New York.

Skriv et svar