Arkiver

Kategorier

BusinessNyhederPlatform

Lendino sikrer sig pladsen som Nordens største crowdlending-platform

crowdlendingFoto: Michael Pardo

Lån nummer 100 har netop sikret Lendino en plads som Nordens største crowdlending-platform for erhvervslån.

Crowdfunding har de seneste år vundet stort indpas hos private og andre, der ønsker at støtte nystartede projekter på sites som Kickstarter, Indiegogo og Booomerang. Men i erhvervsammenhæng er crowdlendning nu ved at blive den nye måde at søge støtte på.

Læs også: Lendino lander millioninvestering og får topleder i bestyrelsen

Crowdlending er en låneaftale, ikke med banken, men med andre personer eller virksomheder. Og her har platformen Lendino cementeret sig som en af de bedste. Siden 2014, hvor virksomheden begyndte at facilitere lån, er der på Lendino blevet finansieret 100 lån hjulpet på vej af i alt 880 långivere.

Nordens største

Lån nummer 100 bringer Lendino op på en lånevolumen på over 35 millioner kroner. Dermed er Lendino nu Nordens største crowdlending-platform.

“Når vi kigger på nordiske crowdlendingplatforme, der formidler erhvervslån, så er der os bekendt ikke nogen der har formidlet et større volumen end Lendino. Vi har for nylig passeret ToBorrow i Sverige, som ellers var størst: Deres volumen er dags dato på cirka 42 millioner svenske kroner, hvilket svarer til under 33 millioner dankse kroner,” siger Esben Bistrup Halvorsen.

”Vi har brugt de første år i Lendino på at oplyse og uddanne omverdenen om mulighederne i crowdlending. Efter at have passeret 100 lån føler vi, at vi er kommet et skridt nærmere vores mission om, at det skal være ligeså naturligt for mindre virksomhedsejere at tænke crowdlending, som det i dag er at tænke konventionel låntagning i et pengeinstitut,” siger administrerende direktør i Lendion, Esben Bistrup Halvorsen, i en pressemeddelelse.

Læs også: Lendino indgår samarbejde med Kapitalbørsen

Ambitionen fra Lendinos side er nu at skabe vækst gennem partnerskaber.

”Vi tror fuldt og fast på, at Lendinos fremtidige succes afhænger af at etablere partnerskaber med virksomheder, der understøtter, at det bliver nemt og smertefrit for virksomheder at ansøge om lån. Vi er i dialog med både finansielle institutioner og softwareselskaber, som skal sikre, at vi fremadrettet kan stille en endnu bedre service til ansøgerne,” siger Esben Bistrup Halvorsen i pressemeddelelsen og uddyber til Trendsonline:

“Disse partnere hjælper med software, data og viden, der er ingredienserne til at bringe brugeroplevelsen helt i top.”

Lendino, crowdlending

Et seriøst alternativ til konventionel finansiering

Lendino var den første virksomhed til at formidle det første nordiske crowdlending-lån nogensinde. Lånet gik til Retap ApS. Lån nummer 100 blev optaget af Kim rubæk Lunddahl, som skulle finansiere overtagelsen af Rema 1000 i Rødby.

Ifølge Lendino er det danske marked for crowdlending på vej til at blive et seriøst alternativ til konventionel finansiering. I Storbritannien er markedet for crowdlending vokset med to- og trecifrede vækstrater de senere år, og i USA har den største portal, Lending Club, allerede formidlet lån for over 100 milliarder kroner.