Arkiver

NyhederSustainable TechUngt Tech

Dansk madspilds-app hitter på det europæiske marked

Den danske madspilds-app Too Good To Go hitter på det europæiske marked. Selvom appen kun er godt et år gammel, har den nu allerede over 400 danske restauranter og bagere tilmeldt. Resten af Europa boomer med over 900 tilmeldte forretninger i fem lande.

Mange apps fokuserer på i dag på bæredygtighed. Forbrugerne vil nemlig gerne gribe muligheden for at gøre en forskel, om det så bare er en lille en. Flere og flere får nemlig øjnene op for, at man ikke nødvendigvis behøver at sælge alle sine ejendele og rykke til Etiopien for at hjælpe hungersnødsofre, men at man sagtens kan gøre en forskel for planeten herhjemmefra.

Too Good To Go er en af disse apps. En madspilds-app, som via telefonens GPS undersøger, hvor der er tilgængelige restauranter i nærheden, så vælger man efter pengepung og mavefornemmelse – og henter sin mad ved buffetens eller butikkens lukketid. Appen henvender sig til restauranter, der tilbyder buffetmad, eller bagerforretninger som ofte smider en masse mad og brød ud ved lukketid. Med priser ned til 20 kroner for et måltid, er appen oplagt til alle, der ønsker at spare en skilling på takeaway-kontoen.

600.000 brugere imod madspild

Muligheden for både at spare penge og spise takeaway med god samvittighed har vundet indpas i Europa. Samlet set har appen nu omkring 600.000 brugere, der benytter appen og stifterne bag håber, at de med succesen kan være med til at eliminere madspild i fremtiden. Dog er de fleste brugere endnu i stifternes hjemland.

“Danskerne har virkelig taget konceptet til sig, fornemmer vi allerede nu, og vi glæder os til, at det snart er spredt ud i hver enkelt stor- og landsby i Danmark,” udtaler Klaus Pedersen, medstifter af Too Good To Go i en pressemeddelelse:

“Vi håber, at dette kan skabe en ny mentalitet både blandt fødevarebutikkerne, såsom restauranter, bagere og supermarkeder, men helt klart også blandt forbrugerne. Det er noget, vi håber at kunne indvirke på i det lange løb”.

Ingen dans på roser at rykke udenlands

Med de flotte resultater fra den danske hjemmebane, er Too Good To Go glade for også at kunne udbrede konceptet til resten af Europa. I dag kan man købe overskudsmad igennem Too Good To Go i over 100 britiske forretninger, og ligeledes kan man bruge appen i Norge, Tyskland, Frankrig og Schweiz, som også sniger sig deropad med over 800 forretninger tilmeldt.

Men udvidelsen har budt på udfordringer. Eksempelvis var det mere prøvende end forventet at starte op i Storbritannien.

“Da vi startede i England, var vi af den overbevisning, at konceptet mere eller mindre kunne implementeres direkte fra det, vi kender i Danmark. Dog fandt vi hurtigt ud af, at eksempelvis i London lukker nogle forretninger først midt om natten, hvilket gør det svært at sælge videre til “almindelige kunder”. Ligeledes viste det sig, at konceptet ‘bagere’, som vi kender det fra Danmark, ikke rigtig findes i Storbritannien,” siger Stian Olesen, medstifter af Too Good To Go.

En fjerdedel af Co2-forureningen kommer fra fødevareproduktion

Mellem 25 og 30 procent af den menneskeskabte Co2-udledning vurderes at stamme fra fødevareproduktion, fortæller Too Good To Go. Alene i Danmark smider vi årligt 700.000 tons mad ud. Og den danske madspilds-app kan se på deres resultater, at deres tiltag har været med til at nedbringe en del af det danske madspild. Og det er de naturligvis stolte af, fortæller de.

“På under et år er der gennem Too Good To Go blevet solgt cirka 260.000 måltider, som ellers ville være blevet smidt ud. Det svarer til en formindskelse på cirka 430 tons CO2. Alene Danmark står for mere end 50 procent af de måltider, der er blevet solgt gennem Too Good To Go-appen. Vi kan næsten ikke andet end glæde os til at se, hvad fremtiden bringer, og vi er spændte på, hvor meget mere, vi kan gøre for miljøet med støtte fra den danske befolkning,” udtaler Yalda Ghaznavi Tabrizi, kommunikationsansvarlig i Too Good To Go.

Har du ikke prøvet appen endnu, så kig her og se, hvad der er i udbud i dit lokalområde.

Skriv et svar