Arkiver

NyhederUngt Tech

EU’s socialfond investerer millioner i træningsforløb for SMVer

SocialfondFoto: Rock Cohen

150 små og mellemstore virksomheder skal med det landsdækkende træningsforløb Digital vækstkultur have styrket deres digitale kompetencer.

I det nye, landsdækkende initiativ Digital vækstkultur bliver der sat fokus på små og mellemstore virksomheders digitale kompetencer. Det har EU’s socialfond investeret 10 millioner kroner i, for der er en tæt sammenhæng mellem digitalisering og produktivitetsvækst.

Men der er endnu et stort potentiale i at forbedre virksomhedernes digitale kompetencer gennem en målrettet indsats for både ledere og medarbejderne, mener Erhvervsstyrelsen. Og initiativet Digital vækstkultur være med til at realisere det potentiale.

”Det er helt afgørende, at vi hjælper vores små og mellemstore virksomheder med på den digitale bølge, så de kan konkurrere på det internationale marked. Med investeringen fra EU’s Socialfond giver vi virksomhederne et nødvendigt kompetenceløft, så de kan udvikle deres virksomhed gennem digitale løsninger, fx ved bedre brug af e-handel,” siger vicedirektør i Erhvervsstyrelsen, Anders Hoffmann.

150 virksomheder skal rekrutteres over hele landet

Der bliver etableret et træningsforløb for 150 virksomheder, som vil blive rekrutteret på tværs af både land og brancher. Budgettet lyder på 20 millioner kroner, hvoraf EUs Socialfond altså har investeret halvdelen.

Bag Digital vækstkultur i SMVer står Erhvervsakademi Lillebælt, Professionshøjskolen UCN samt flere erhvervsakademier, innovationsnetværk og erhvervsorganisationer. Projektet løber indtil udgangen af august 2019.

Kræfterne bag forventer blandt andet at skabe 45 jobs i de deltagende virksomheder.

Skriv et svar