Please assign a menu to the primary menu location under menu

Arkiver

BusinessE-handelEventsNyheder

Forbrugsekspert: Virksomheder burde lade sig inspirere af Tinder

Tinder, e-handel, Jamie BrightonFoto: Denis Bocquet

Forbrugseksperten Jamie Brighton fra Adobe gæstede denne uge København for at fortælle om experience marketing, og hvad virksomheder kan lære af Tinder.

Med en fejende bevægelse med pegefingeren kan du på sekunder tilkendegive, om du kan lide, hvad du ser. Højre, højre, højre, venstre. Højre, venstre. Dur, dur ikke. Dating-appen Tinder har med deres swipe-funktion fat i den lange ende, når det kommer til brugervenlighed og en næsten sømløs kobling mellem livet online og offline.

Og det kan digitale detailvirksomheder lære noget af, mener forbrugsekspert, Jamie Brighton, strategic marketing specialist i Adobe, som denne uge gæstede København til et arrangement om experience marketing.

”Teknologien og den fysiske interaktion skal i højere grad spille sammen i fremtiden, så det er nødvendigt at bygge bro mellem vores online- og offline-liv. Et godt eksempel er den succesfulde tjeneste Tinder, der kombinerer den digitale app-oplevelse med konkrete fysiske møder mellem personer,” siger Jamie Brighton.

En model til at engagere sine kunder

For det er vigtigt at bruge alle data, man kan komme i nærheden af, både online og offline, for at differentiere sit brand og få kunderne til at komme igen. I setuppet hos Tinder kan flere virksomheder faktisk hente en del inspiration til at implementere en lignende lethed i brug og opnå en gennemført helhedsoplevelse, mener Jamie Brighton.

”Denne model gør en virksomhed i stand til at fremvise relevante tilbud for et engageret publikum, men giver også mulighed for at trække feedback ind, om hvorvidt tilbuddene er passende til modtageren – det er afgørende viden i en verden, hvor vi må lære teknologien om kundernes præferencer for at træne og forbedre de bagvedliggende algoritmer og forudsigende funktioner,” fortæller han og tilføjer:

”Ultimativt er dette bare endnu en måde at få forbrugerne til at engagere sig i ens brand eller virksomhed på og en anden mulighed for at opbygge kundeforhold på.”

Om du er online eller offline så er kundeforholdene alfa og omega

Kundeforhold er nemlig alfa og omega for virksomheder, om de så er fysiske detailbutikker eller lagere med facaden på nettet.

”At have mulighed for at opbygge kundeforhold er afgørende for brands og detailhandel på længere sigt – om det er online eller offline – det er nemlig billigere, nemmere og mere effektivt at markedsføre til eksisterende kunder, og ved at fokusere på at skabe loyalitet, skaber du også en skare af folk, som promoverer dit brand for dig,” siger han.

Han mener derfor, at alle virksomheder burde kere sig mere om aktivt at søge at få forståelse for de tilgængelige data og deres kunder for at finde den værdi, sådan et stykke information indeholder.

”Alle virksomheder kan få noget ud af at bruge ekstern data – ofte kaldet tredjeparts data – og mange virksomheder ser sig nu om efter platforme, der kan holde styr på den data og hjælpe dem med at knytte førsteparts data med demografi, forbrugsmønstre og produktinteresse,” siger han og tilføjer:

”Det betyder, at forhandlere kan blive mere relevante med deres onsite og in-app beskeder og tilbud samtidig med, at det retter deres digitale markedsføring mod relevante og mere engagerede forbrugere.”

Skriv et svar