Arkiver

BusinessNyhederUdland

500 startups lancerer kendt growth hacking-program i Berlin

Distro Dojo

Silicon Valley acceleratorprogrammet 500 Startups har uden de store opråb startet det tre måneder lange growth marketing-program, Distro Dojo, op i Berlin.

Belin har et stærkt startupmiljø, og byens store andel af virksomheder og tekniske universiteter af høj kaliber og deres imødekommenhed over for arbejdskraft fra hele verden har fået det kendte startupaccelerator-program 500 Startups til at lancere deres growth hacking-program i byen.

Det fortæller programdirektør i acceleratoren Jess Erickson til TechCrunch.

Hun har selv boet knap fire år i Berlin, hvor hun gennem sit arbejde i tech-sektoren så, hvor stærk den er, og hvor mange muligheder der ligger her. Hun er ovenud lykkelig for, at 500 Startups nu har kunne starte deres tre måneder lange growth marketing-program op i byen. Det såkaldte Distro Dojo.

Behovet er der

Distro Dojo i Berlin er ikke acceleratorens første i Europa. Der findes også en Distro Dojo i Stockholm og i London. I sidstnævnte har 20 virksomheder været gennem programmet, og det har givet 500 Startups den validering de havde brug for; der var behov for en spiller, der kunne hjælpe med at gøre virksomheder klar til serie A-investeringer, skriver TechCrunch.

Berlin har dog overhalet London, når det kommer til investeringer, og byen tiltrækker eksempelvis mange danske idémagere på grund af den solide talentmasse, byen har, og byens relativt billige priser på lokaler og boliger.

Læs også: Flere danske iværksættere rykker til Berlin

De virksomheder, der bliver optaget i programmet, får hjælp til at teste og implementere growth hacks, analyseværktøjer og designe en langsigtet strategi for brugerhvervelse. Derudover investerer 500 Startups 200.000 dollars i hvert startup, minus 50.000 dollars for programmet, mod en del af egenkapitalen, skriver TechCrunch.

Første kuld er klar til at blive accelereret

Faktisk er der allerede fundet et første kuld af Berlin-baserede startups til Distro Dojo. Voya.ai, Junomedical, Heycater!, Zenjob, Movivo og Jobpal.

Voya.ai gør businessrejser nemmere ved at kombinere rejsebureauerne ekspertise med chatbots effektivitet. Deres forretning fordobles i størrelse hver måned, en forretning som både er populær blandt virksomhederne og de rejsende.

Junomedical er en digital sundhedsplatform, der skaber kontakt mellem patienter og lægebehnadling i hele verden for rimelige priser. De vil tackle den medicinske rejseindustri, der er vurderet til 50 milliarder dollars.

Heycater! hjælpe travle kontorledere med let at bestille catering online. De vil påvirke, hvordan folk spiser på arbejdet og forhåbentlig gøre virksomhederne sundere og mere effektive.

Zenjob er en mobil tech-virksomhed, der løser kortsigtede personalemæssige nødsituationer ved at udbyde timelønnet arbejdskraft on-demand. Zenjob sikrer, at arbejderne får mere end mindstelønnen og sørger for at skære ned på administration og op for fleksibiliteten.

Movivo samarbejder med nogle af de største teleoperatører i verden for at give deres brugere mulighed for at dække udgifterne til deres mobilminutter ved at besvare undersøgelser, klare crowdsourcede opgaver eller downloade nye apps.

JobPal bygger chatbots, der kan hjælpe ved screening og engagement i rekruttering. Mange virksomheder ønsker nemlig at bruge mere tid med potentielle nye medarbejdere, men mangler ressourcerne. JobPal søger at hjælpe med at finkæmme ansøgerfeltet, så der kan blive brugt mere tid på de mest relevante kandidater.

Læs mere om 500 Startups Distro Dojos, og hvor i verden de ellers findes her.

Skriv et svar