Arkiver

Kategorier

BusinessDe små aktuelleNyhederPlatform

Mere brænde på freelance-bålet

Freelance

Den dansk-engelske virksomhed Soply er det seneste startup i rækken, der ser det fremtidige arbejdsmarked som langt mere fleksibelt – og det vil virksomheden tjene penge på.

Det dansk-engelske starup Soply matcher virksomheder og freelancere inden for kreative fag som fotografi, design og grafik. Soply har 6.000 brugere spredt over 120 lande, og der er ingen grænser for, hvem freelancerne kan være.

Læs også: Meploy vil forbinde dem, der gerne vil arbejde med dem, der vil spare tid

Blandt Soplys kunder, der er hoppet med på freelance-trenden, er virksomheder som Ogilvy, Danske Bank og Danfoss – og Soply tager 15 procent af betalingen. Det skriver Berlingske Business.

Et omdiskuteret emne

Det freelance-baserede arbejdsmarked er i tiden særdeles omdiskuteret. Nogen mener, at det er et forum for skatteunddragelse og andet fusk, hvor man samtidig vinker farvel til de goder, som lønmodtagerne gennem mange år har tilkæmpet sig.

Det ser Soply dog anderledes på. Her peger startuppet blandt andet på en ordning, der gør det muligt at indrapportere oplysninger til relevante skattemyndigheder. På samme måde hævder Soply, at virksomheden sikrer sig korrekt moms-betaling på tværs af landegrænser.

Læs også: Unge vil være digitale selvstændige – det udfordrer fagforeningerne

Samtidig viser en undersøgelse fra HK, at et stigende antal medlemmer under 40 år ser positivt på udviklingen. Ifølge undersøgelsen mener knap 40 procent, at flere hjemmesider og apps, hvor de kan udbyde deres arbejdskraft som en slags digitale selvstændige, er en god udvikling.

Danske virksomheder halter bagud

Ifølge Soply halter de danske virksomheder bagefter, når det kommer til brugen af freelance-ydelser. Ved i stigende grad at fokusere på udlandet har startuppet eksempelvis oplevet en vækst på 38 procent på det amerikanske marked.

Soply peger på, at der ligesom med så mange andre trends går år, før freelance for alvor slår igennem i Danmark.

Ifølge Berlingske Business er 35 procent af USA’s arbejdsstyrke udgjort af folk uden fast ansættelse, hvilket svarer til omkring 55 millioner borgere.