Arkiver

NyhederSustainable Tech

Aarhusiansk energiselskab købt af Danmarks største vindmølleoperatør

Vattenfall, Bæredygtig energi, Vindstød.dk, Vattenfall

Vindmølleoperatøren Vattenfall har opkøbt Vindstød.dk. Målet er mere bæredygtig strøm til danske forbrugere.

Det er et næsten ikonisk billede. Rækkerne af hvide vindmøller ud for Middelgrunden, når man flyver ind over København. Den slags skal der være flere af, hvis det står til Vattenfall, som i efteråret vandt retten til at opføre kystnære havvindmøller. Målsætningen er nemlig mere bæredygtig energi, og derfor har virksomheden opkøbt Vindstød.dk, der leverer strøm udelukkende fra danske vindmøller.

Læs også: Det kræver en ambitiøs energipolitik at fastholde Danmarks styrkeposition

Vattenfall er i dag Danmarks største operatør af vindmøller på land og går efter samme position til vands. Vindstød.dk er et klimavenligt elselskab stiftet i 2011, som leverer strøm til private forbrugere i Danmark udelukkende fra danske vindmøller.

“Vindstød.dk er netop kåret af Energitilsynet som den billigste leverandør af variable elprodukter til danske parcelhuse i 2015. Samtidig har Vattenfall har sat helt nye rekorder for, hvor billigt vindenergi kan produceres. På den baggrund forventer vi, at Vindstød.dk også i fremtiden kan tilbyde den laveste elregning til de prisbevidste forbrugere,” siger administrerende direktør Morten Nissen Nielsen efter opkøbet i en pressemeddelelse.

Vindstød er en del af en bæredygtig strategi

Vindstød.dk bliver altså en del af Vattenfalls strategi om at blive førende leverandør inden for bæredygtig energiproduktion og innovative energiløsninger.

“Med købet af Vindstød.dk kan vi nu levere billig, bæredygtig energi til danske husstande. Vindstød.dk er et succesfuldt, omkostningseffektivt elselskab – et logisk valg for Vattenfall, der netop i disse år investerer massivt i at udbygge vindkraft i Danmark både til lands og på havet. Vindstød.dks forretning bygger på en it-platform, der gør det let og billigt at skalere op til betydeligt flere kunder. Det satser vi stærkt på at gøre brug af de kommende år,” siger landechef i Vattenfall Ole Bigum Nielsen i pressemeddelelsen.

Havvindmølleparker i Vesterhavet

Vattenfall vandt som skrevet i år udbuddet om at bygge kystnære vindmølleparker. Der var fem mulige placeringer og Vattenfall bød på to af dem; Vesterhav Syd og Vesterhav Nord. Målet er at påbegynde opførelsen af de to havvindmølleparker i 2019, som samlet får en kapacitet på 350 MW, og som skal levere vedvarende energi til 375.000 husstande.

Læs også: Dansk startup genbruger gamle vindmøller til at mindske trafiklarm

Vindstød er etablereret af Vindenergi Danmark, Uddannelses- og Forskningsministeriet under den danske stat og CapNova. Vindstød har vundet Energitilsynets prissammenligning over elpriser, og en af årsagerne til de lave priser er, at Vindstød drives på en it-platform fra EnergyCodes.dk, som holder administrationsomkostningerne nede.

 

Skriv et svar