Arkiver

BusinessNyhederSoftware

Edtech-startup: “Danmark har et uforløst potentiale her”

Edtech

Systemet skulle egentlig kun være til ham selv. Men Peergrade udviklede sig til en forretning, da efterspørgslen i den danske uddannelsessektor var stor. Ligesom potentialet, hvis Danmark formår at forløse det, mener stifter David Kofoed Wind.

Første gang, han underviste i sit kursus på DTU, kom 20 studerende. Næste gang var antallet steget til 150. Tiden til ordentlig feedback på opgaverne forsvandt, som opgavernes mængde blev større, men de studerende lagde jo stadig et stort arbejde i det. Og det irriterede David Kofoed Wind ikke at kunne lægge samme omtanke i feedbacken til dem.

Han var dengang fuldtids Ph.d-studerende på DTU. Siden er han gået ned på halv tid, fordi hans irritation endte ud med at være en del mere omfattende end det normale brok over større klasser, mindre tid og færre undervisere pr. elev.

David Kofoed Wind begyndte nemlig at udvikle et system, som skulle afhjælpe tidspresset på ham og give de studerende mulighed for at få gennemarbejdet feedback på deres arbejde. Systemet har fået navnet Peergrade. Et system, der bygger på machine learning til at lade studerende give feedback til hinanden, og som langt de fleste uddannelsesinstitutioner i Danmark kender, som har over 10.000 brugere og så småt er begyndt at ekspandere ud over landets grænser.

Brugere i næsten hele verden

Men da David Kofoed Wind begyndte at udvikle Peergrade om aftenen og natten, var det egentlig kun tænkt som en løsning til ham selv. Han havde ikke overvejet, at andre ville betale penge for det og at brugere i Taiwan, England og Australien ville logge på.

”Jeg kom ikke ind i det her med en idé om at ændre verden. Så store tanker havde jeg slet ikke i starten. Jeg ville bare gerne kunne give feedback uden at bruge ti timer om dagen og bruge den tilgængelige teknologi på en smart måde,” fortæller han.

Læringsteorien bag er nemlig helt tilbage fra de tidligere 50ere. Teknologien derimod har ændret sig meget bare de seneste år, men David Kofoed Wind kunne ikke finde et værktøj, der både var brugervenligt, smart og anonymt, da han for cirka halvandet år siden lancerede Peergrade på de første kurser.

Edtech vokser i Danmark

Edtech er en branche i vækst. Ifølge EdTechXGlobals årlige undersøgelse, er edtech godt i gang med at blive et globalt fænomen. Både platforme og distribution af teknologi skalerer internationalt, og markedet forudsiges til at vokse 17 procent årligt og ramme 252 milliarder dollars i 2020.

Men edtech er endnu ikke ret udbredt i Danmark. Men det er et kæmpe marked, da alle går i skole på et eller andet tidspunkt. Sektoren er dog ret tung med organisationer, der har flere tusind mennesker tilknyttet, og som primært er styret gennem staten og det offentlige.

”For mig var det en naturlig vej at gå. Jeg har gået i skole siden jeg blev født. Jeg har været studerende hele mit liv, og jeg tror på, at edtech er ved at blive mere populært. Det halter stadig bagefter fintech, men området er fyldt med meget passionerede mennesker, der brænder mere for deres fag end en stor løn,” fortæller David Kofoed Wind.

Læs også: Thinkubator 2016: Se årets vindere

Men området er kompliceret, da der er mange rammer og reglementer, der skal tages højde for. Det er derfor ikke den hurtigste vej til the big bucks, som David Kofoed Wind siger. Derimod er der en stor interesse. Allerede da han udviklede det spæde system, ville hans Ph.d-vejleder gerne have fingre i det, og ligeså stille er den skare vokset. På et tidspunkt tog David Kofoed Wind så springet og gik ned i tid på sin Ph.d for at få skabt en ordentlig forretning. Han er også en af bagmændene bag Nordic Edtech Conference, som blev holdt på DTU i december.

”De nordiske lande har meget stærke uddannelsesinstitutioner, som vi kan brande os på. Det skal vi især i Danmark få øjnene op for. I Danmark har vi et uforløst potentiale her. Vi har noget erfaring og en god kultur for uddannelse, som vi kan udnytte. Der er bare brug for større ambitioner. Bedre rammer,” siger David Kofoed Wind.

Et nordisk samarbejde

Nordic Edtech Conference er første skridt på vejen. Han håber, at næste konference kan holdes i samarbejde med Norge, Sverige og Finland, som har en stærkere edtech-scene end Danmark. Og interessen er der. Peergrade er i dialog med flere organisationer om at lave samarbejder. Men det er ikke nødvendigvis David Kofoed Wind, der skal være den danske repræsentant.

Læs også: Derfor skal Norden bygge en edtech-klynge

”Jeg er med til at få snebolden til at rulle. Men jeg skal ikke være ansvarlig for et nordisk edtech cluster. Det er der nok nogen, der er bedre til end mig. Vi er et techstartup og det er dét, vi skal være gode til først,” siger David Kofoed Wind og giver snebolden videre til andre danske edtech-startups.

1 kommentar

Skriv et svar