Please assign a menu to the primary menu location under menu

Arkiver

De små aktuelleIværksætterlivNyhederPlatform

Deleøkonomien hyldes af minister og storby på platforms Danmarksturné

danmarksturné

De har fået et lovforslag på Erhvervsministeriets dagsordenen, skudt idéen til en deleøkonomisk folkemøde i gang og talt med med folk fra Nordjylland til Fyn. Næste stop er Sjælland. Læs her om Mineisyours’ Danmarksturné.

Danskerne skal ikke kun leje deres hus eller bil ud. Vi skal kunne leje både campingvogn, bil, cykel og sommerhus, og det skal kunne ske på én tryg og samlet platform. Dét er planen med platformen Mineisyours, der sidste efterår blev lanceret i en beta-version.

Kort efter lanceringen købte folkene bag Mineisyours en gammel campingvogn og kørte så på Danmarksturné. Nu skulle de møde deres målgruppe.

Læs også: Platform på Danmarksturné: Vil være dit deleøkonomiske udgangspunkt

“Vi har været af sted hver lørdag, og det har givet nogle hår på brystet. Tidligt op og så af sted til Randers, Horsens eller en anden af de over ti forskellige byer, vi har været i indtil nu. Jeg må sige, at jeg har fået stor respekt for gadesælgere,” siger stifter Kristian Klercke og griner.

https://youtu.be/C59IS3ZDPq4

Lovforslag: Deleøkonomisk bundfradrag

“De skeptiske over for deleøkonomi spørger først ‘hvad hvis der er noget, der går i stykker?’, derefter ‘hvor meget må jeg tjene?’ og til sidst ‘hvorfor skulle jeg leje mine ting ud til andre’,” fortæller Kristian Klercke om oplevelserne med Danmarksturnéen.

Læs også: Ekspert: Deleøkonomi er meget mere end skattesnyd og dårlige arbejdsforhold

De to første spørgsmål har Kristian Klercke svarene på. Det sidste er op til danskerne selv, men Mineisyours vil fokusere på storbyerne, da de har erfaret, at det det er her, der er størst velvilje over for deleøkonomi. Svaret på spørgsmålet om, hvad man gør, hvis noget går i stykker, er forsikring. Sådan en skal der være, og Mineisyours får inden lanceringen af deres færdige produkt en aftale med en forsikring.

Det andet spørgsmål om, hvad man må tjene, findes der allerede regler for. Lejer du din lejlighed ud, er bundfradraget på 34.000 kroner, men lejer du eksempelvis din bil ud, er der fuld skattepligt. Det bør der laves om på med en lovændring om et deleøkonomisk bundfradrag, mener Kristian Klercke. Og forslaget var erhvervsminister Brian Mikkelsen åben over for, da han mødte Mineisyours i Aarhus.

“Jeg har fået et takkebrev fra ministeriet, og jeg tror faktisk, at det bliver indført,” siger kristian Klercke.

mineisyours4
Mineisyours lancerede i efteråret en beta-version af platformen, og oplevede fra starten god opmærksomhed. På det første døgn fik de over 55.000 sidevisninger, og deres promotionvideo blev på få timer set knap 18.000 gange.

Samarbejde med deleøkonomisk testby og folkemøde

Det har ikke kun været minister og lokale fra Jylland og Fyn, der har lyttet til Mineisyours. Aarhus spidsede særligt øre, da Mineisyours kom forbi, og nu har Aarhus’ deleøkonomiske testby tilbudt et partnerskab med Mineisyours.

“De vil gerne trække på den viden, vi har, om hvad der er af forhindringer i deleøkonomi. Vi har jo som sådan ikke nogen viden endnu, fordi vi ikke har haft reelle transaktioner, men igennem samtaler er vi kommet frem til nogle parametre som kunne være spændende at arbejde videre med,” siger Kristian Klercke.

Egentlig havde Mineisyours snakket om at invitere en masse andre deleøkonomiske virksomheder til deres lancering af den færdige platform, men Aarhus vil i stedet skalere op til et deleøkonomisk folkemøde.

mineisyours_1
Danmarksturnéen er ikke slut endnu, og næste landsdel er Sjælland, hvor de dog vi fokusere på København, da de har erfaret, at det er storbyerne, der er mest åbne overfor deleøkonomi. Når Danmarksturnéen er slut skal inputtene samles, platformen opdateres og den færdige version lanceres.

Skriv et svar