Arkiver

Nyheder

Tech-Posten: Lemonsqueeze, Uber og Nordisk Film

TEch-Posten, Trump, Postfaktuel, Snapchat, Uber, Lemonsqueeze

Velkommen til ugens overblik. Tech-Posten slår ned på de vigtigste investeringer, nyheder og tech i ugens løb. Denne uge blandt andet med Lemonsqueeze, Uber og Nordisk Film. 

Det er søndag, og det betyder tømmermænd. Og Tech-Posten! Vi starter ud med Lemonsqueeze, som er kommet på amerikanske hænder. Fra nu af hedder den danske virksomhed, der hjælper startups til USA, Lemonsqueeze by Knotel.

Læs også: Tech-Posten: Greentech bliver kun mere vigtigt

Uber kom igen igen i stormvejr i denne uge, da virksomheden blev nødsaget til at suspendere sin service i Taiwan fra 12. februar. Nyheden kommer kun få dage efter, at #DeleteUber fik mere end 200.000 brugere til at slette deres konti efter Uber blev anklaget for at profittere på præsident Trumps immigrations lov, der igangsatte protester verden over.

Det fik Ubers CEO til offentligt at tage afstand fra loven og udtræde af Trumps økonomiske advisory board. Et råd, som også Elon Musk sidder i – men det betyder ikke, han er enig med præsidenten, lyder hans forklaring. Tech-industrien har nemlig åbent kritiseret flere af Trumps dekreter og udtalelser.

Ugen i dollartegn

Nordisk Film vil med investeringsenheden Nordisk Film Games bruge et trecifret millionbeløb på små og mellemstore nordiske spilvirksomheder. Første virksomhed til at få en investering er danske Flashbulb Games.

Seed Capital ventes at investere endnu mere i helt unge startups ved at afsætte flere midler til deres Discovery-investeringer.

Derudover har Snapchat offentliggjort alle sine dokumenter og sagsakter, et vigtigt skridt imod børsnoteringen, der ventes i år – og som ventes at tilføre virksomheden mere end 20 milliarder kroner.

Og som krølle på halen, så fik de aarhusianske iværksættere i Unsilo 15 millioner kroner af et indisk firma for lidt over en uge siden.

Søndagsfristelsen

Line-us er en lille robot, der tegner alt, hvad du tegner på din skærm, på papir på samme tid, som du sidder og laver dine kruseduller. Det er den sødeste lille ikke-printer-men-alligevel-lidt-printer-agtige dims, vi har set! Støt projektet på Kickstarter inden 3. marts – det er en all or nothing-kampagne, men de har for længst nået målet.

Ugen, der kommer

Næste uge kan I se frem til endnu mere information om de nye dataregler, som vi har skrevet lidt om denne uge. Der er nemlig stormøde om databeskyttelsesforordningen hos Erhvervsstyrelsen.

Derudover vil vi skrive om endnu flere grønne startups, måske kigge forbi til en omgang Silicon Drinkabout og besøge Tradonos loppemarked i virkeligheden.

Og husk det nu – work smarter, not harder

God søndag!

Skriv et svar