Arkiver

EventsNyheder

Konkurrerér dig til jobsamtalen i Danmarks ældste case competition

case comepetition

Et team og 22,5 timer til at løse en business case. Sådan fungerer CBS’s case competition OPEN, som stadig er åben for tilmeldinger. Case competitions bliver stadig mere normale i rekrutteringsprocesser og giver de studerende nye muligheder for at vise sig frem, mener Dansk Erhverv. Både techvirksomhed og serie-iværksætter er med i CBS’s dommerpanel.

Tavler med uendelige power point slides, lumre auditorier med blinkede computere og stabelvis af teoretisk viden, der skal tygges igennem. Det er hverdagen for mange af af landets studerende.

Men en ting er skolen, en anden ting er nogle gange virkeligheden. Derfor er case competitions ikke kun populære for de talenthungrende virksomheder, men også blandt de studerende.

“Fra et karriere-perspektiv skiller det (case competition, red.) sig helt afgørende ud at kunne dokumentere evnen til at bryde en stor og omfangsrig problematik ned for en virksomhed og i samarbejde med et dygtigt hold at nå frem til en konkret løsning, som virksomheden kan implementere,” siger vinder CBS Case Competition OPEN 2015, Christian Wanding Dahl, der nu arbejder i Management Consultant CORE & COMPANY.

cbs 2
“ At deltage i case competitions giver studerende en ekstrem skarp udfordring på det personlige og faglige plan. Man får testet sin evne til at arbejde i teams og arbejder mod en umulig deadline,” siger rektor på Copenhagen Business School, Per Holten Andersen.

Danmarks ældste case competition

I uge ni holder Copenhagen Business School, CBS, to store case competitions, hvor der i alt deltager 1000 fra både ind- og udland. CBS var det første danske universitet, der for alvor tog case competition til sig og reklamerer med at være én af de største case competitions i verden finder sted i uge 9 på CBS.

CBS case competitions fungerer sådan, at studerende i grupper får mulighed for at løse en konkret opgave stillet af erhvervslivet og dermed vise, hvad de kan i praksis.

Konceptet, der originalt er amerikansk, har eksisteret i Danmark i flere år, mens antallet af konkurrencer, såvel som studerende, der bliver rekrutteret efter at have løst en sådan opgave øges. Det fortæller Dansk Erhverv.

cbs 3
“CBS Case Competition viser på en smuk måde, hvor meget selvmotiveret top-talent kan opnå på kort tid,” siger serie-iværksætter, Tommy Ahlers.

En win-win konkurrence

“Virksomhederne bruger i stigende grad case competitions til at teste, om de studerende kan omsætte teori til praksis. De studerende får omvendt en god mulighed for at vise, at de er mere end blot en karakter på et blankt stykke papir,” siger chefkonsulent Dansk Erhverv, Iben Posiniak og fortsætter:

“Ligeledes er de her konkurrencer en stærk rekrutteringsplatform, hvor virksomheder og mulige medarbejdere har mulighed for at sætte ansigt på hinanden og på den måde blive klogere på, hvorvidt der er potentiale til et match,” siger hun.

CBS case competition forventer, at op imod 1.000 studerende fra mere end 20 lande vil deltage i konkurrencen til marts. En af dommerne er serieiværksætter Tommy Ahlers, der mener, at konkurrencen kan sætte skub i motivationen hos de unge. Men det er ikke kun de studerende, der har stor værdi af CBS Case Competition.

“For mig personligt, såvel som Microsoft som virksomhed er CBS Case Competition en måde at integrerer med unge talenter på, og få nye idéer,” siger CEO i Microsoft, Marianne Dahl Steensen, der også er en del af dommerpanelet.

CBS Case Competition løber af stablen fra mandag den 27. februar til og med fredag den 3. marts i uge 9. Læs mere her.

https://resedagear.com

Skriv et svar