Sponsoreret indhold

Giv dine krybdyr det rette foder

Holder du krybdyr som slanger, leguaner eller skildpadder, så kræver de ofte noget særligt foder. En af de mest udbredte typer af foder til krybdyr er melorme. De er lette at holde og kan give dine dyr den rigtige næring. Du kan vælge at købe melorme hver eneste gang du skal fodre, men du kan også holde dem selv. Læs med herunder for gode tips til at opdrætte melorme.

5 små tips til at holde melorme

  1. Fodret er essentielt. Melorme er generelt ret hårdføre, men kun hvis du giver dem det rette foder. Det bedste er knuste kornprodukter som hvede, byg og havre. Brug derfor ikke udelukkende grøntsager og frugt, da fugten fra disse kan give skimmelsvamp ved ormene.
  2. Husk væske. Som alle andre levende organismer, så kræver melorme væske for at kunne overleve. For mange grøntsager kan give svamp, men 1-2 gulerødder per kilo korn i blandingen giver melormene den fugt, de behøver.
  3. Varier dit foder. Hvis dine melorme skal kunne give den rette næring til dine kæledyr, så er det vigtigt, at du giver den rette næring til melormene. Husk derfor at bruge flere forskellige typer korn i din foderblanding.
  4. Opbevar dem godt. Melorme skal helst opbevares i en plastikbeholder. De skal lægge i et tynd lag på max 1,5-2 centimeter uden foderblandingen. Dette er vigtigt at overholde, da melorme genererer meget varme, når de ligger tæt. Hvis de ligger for tæt dehydrerer og dør de. Undgå derfor også at have beholderen i sollyset. Hav desuden en beholder, der kan holdes åben for at holde luften ren og undgå kondensvand.
  5. Hold dem på køl i op til fire uger. Melorme kan køles ned og holde længere. Når de køles ned går de i dvale, som sænker udviklingen, så de ikke bliver til biller. De skal dog fores grundigt inden, da de ikke indtager ligeså meget foder i dvalettilstanden.

Webshop med speciale i krybdyr

Man kan efterhånden købe alt på nettet, og du kan derfor selvfølgelig også købe alverdens foderinsekter til dine kæledyr. Hvad enten det er melorme, kakerlakker, larver eller bænkebidere, så kan du finde det der. Hvis du ønsker mere information, kan du læse om melorme her.