Please assign a menu to the primary menu location under menu

Arkiver

Sponsoreret indhold

Danskerne elsker fodboldrejser viser nye trends

Danskere elsker at rejse, og mange er i udlandet mindst én gang om året. Blandt de mest populære rejseformer er badeferien og storbyferien, men nu har også en ny type rejse fundet vej ind i danskernes hjerter: fodboldrejsen. Fodboldrejsen er en måde at kombinere oplevelsesferien med fodbold i verdensklasse på, og det er en mulighed, der begejstrer. Igennem de seneste år er danskernes interesse for fodboldrejser steget støt. En del af forklaringen herpå kan være, at TV-dækningen af international fodbold er blevet mere omfattende. I takt med at det er blevet nemmere for os at få indblik i de internationale ligaer gennem TV-transmission, er det også blevet mere tillokkende at rejse ned og se kampene live.

Flest fodboldrejser til England

Ikke overraskende er det den engelske Premier League, der tiltrækker flest danske besøgende. Premier League er igennem mange år blevet betragtet som verdens bedste fodbold-liga, og det er også den udenlandske liga, der har fyldt mest på de danske TV-kanaler. En ny undersøgelsefra VisitFootball har kortlagt danskernes favoritter, når det kommer til fodboldrejser, og her ligger hele 5 engelske klubber i top-10. I toppen af listen ligger den traditionsrige klub Liverpool F.C. Liverpool havde et bemærkelsesværdigt 2018, hvor holdet bl.a. nåede til finalen i Champions League, verdens mest prestigefyldte turnering for klubhold. Derudover er Liverpool en fascinerende by at rejse til. Det var bl.a. her, The Beatles opstod i 1960’erne.

En anden klub, der scorer højt på listen, er Tottenham Hotspur F.C. Klubben er rykket 5 pladser op på listen sammenlignet med 2017 og ligger nu på en samlet 5. plads. Tottenham har inden for de seneste 2-3 år markeret sig som en topklub, der kan kæmpe med om mesterskabet i England, og det har været med til at pirre danskernes interesse for klubben. De mange fodboldrejser til Tottenham skyldes desuden vores egen darling, Christian Eriksen, som fortsat imponerer i Tottenham-trøjen.

Tyskland og Spanien er populære destinationer

De fem klubber i top 10, som ikke er engelske hold, kommer enten fra Spanien (Barcelona, Real Madrid) eller Tyskland (Borussia Dortmund, Hamburger SV og Bayern München). Interessen for Barcelona og Real Madrid er ikke overraskende, da disse to klubber er kendt for at spille underholdende og målrig fodbold. Desuden er Spanien den absolutte topscorer på listen over danskernes foretrukne feriedestinationer helt generelt. En god mulighed for at kombinere din ferie med fodbold når du er afsted.

En del af forklaringen på interessen for tysk fodbold skal formentlig findes i den relativt korte afstand. Dette gør sig især gældende for Hamburger SV, som har haft alt andet end et godt sportsligt år. I 2018 måtte klubben rykke ned i 2. Bundeliga for første gang i klubbens historie. Alligevel er danskerne vilde med at rejse til Hamborg for at se fodbold, og det skyldes formodentlig, at byen i sig selv er en attraktion, og at den er nem at komme til. Især sønderjyderne har Hamborg som en fodboldrejsefavorit.

En bekvemmelig rejseform

Fodboldrejsens popularitet skyldes både interessen for topfodbold og lysten til at udforske Europas storbyer. På en fodboldrejse vil man ofte have tid til at opleve byens seværdigheder, og det gør fodboldrejsen til en komplet ferie. Et andet tiltrækkende aspekt af fodboldrejsen er, at den ofte er sammensat som en pakkeløsning designet af et rejsebureau. Bestiller du en fodboldrejse til London eller andet sted i Europa, er der taget hånd om alting for dig – flybilletter, overnatning og kampbilletter. Ved at booke en samlet fodboldrejse bliver man altså fri for omstændeligt forarbejde, hotelsøgning og anden besværlig logistisk planlægning, der fjerner energi og fokus fra selve ferien. Det gør fodboldrejsen til en bekvemmelig måde at rejse på, og dette er endnu en grund til, at danskerne i stigende grad får øjnene op for fodboldrejsens mange muligheder.

Skriv et svar