Arkiver

Sponsoreret indhold

Få lysere perspektiver ved at læse positive artikler

Vi får ofte at vide i medierne, hvis noget går dårligt eller værre end forventet. Sjældnere får vi at vide, når noget rent faktisk lykkes. Dette skyldes sandsynligvis, at vi ikke finder nyhederne lige så spændende, hvis der ikke er drama eller negative holdninger til stede. Vi har alligevel brug for også at høre positive ting.

Læs i en netavis

Det kan være, du efterhånden har vænnet dig til udelukkende at klikke på en nyhedsartikel, når den handler om noget negativt. Det er du formentlig ikke den eneste, der har, men det kan være, at du vil blive beriget mere, hvis du vender denne rytme og begynder at danne interesse, når du læser noget fuldt ud positivt også. Man kan starte ved at klikke her og læse i netavisen fra Hillerød.

Dine favoritemner

Det første skridt er at opklare, hvilke nyheder du har tendens til at læse generelt, uanset om de er positivt eller negativt ladet. Er det for eksempel triste og følelsesladede historier fra Ude&Hjemme, du holder mest af, kan du starte med både at læse dem og lade være at springe over de historier, der handler om lykkelige slutninger.

Er det derimod de artikler, der drejer sig om klimaets nedgang, du plejer at læse flest af, er et godt sted at starte ved de artikler, der informer om, hvordan du bedst kan hjælpe klimaet.

Flere syn på samme sag

Corona er et emne, som mange medier skriver lystigt om. Det er som regel smittetallene, pressede sygehuse og nye restriktioner, de gladelig deler ud af. Men der er også skrevet mange artikler om, at det går i den rigtige retning, restriktionerne løftes og om personer, der er kommet godt ud på den anden side efter at have været alvorligt ramt af sygdommen. De artikler kan lysne ens syn på sagen, hvilket kan være ganske sundt.

Skriv et svar