Arkiver

Fintech

Du kan stadig nå at være med på bølgen

Bitcoin og anden kryptovaluta er efterhånden ikke længere et nyt fænomen. Faktisk er det ved at være så inkorporeret i store dele af verden, at det er noget alle efterhånden bør begynde at overveje at forholde sig mere seriøst til.

Men hvad så med det der investering i kryptovaluta på nettet? Er det for alle, eller er det for sent at hoppe med på? Det kan du blive klogere på her.

Bitcoin startede det hele

Bitcoin er den kryptovaluta der startede det hele. Hvis du vil se, hvordan det går i dag, kan du se på Bitcoin kursen og regne på, hvad du havde tjent, hvis du i 2009 havde købt Bitcoins til 6 ører pr. stk. Bitcoin kursen kan du finde her.

Som du nok kan regne ud, så havde du altså i dag været en del rigere, hvis du havde brugt konfirmationspengene på Bitcoins, men det betyder ikke, at det er for sent at være med i dag.

Der er nemlig intet der tyder på, at Bitcoin og andre kryptovaluta har tænkt sig at forsvinde igen.

Nye kryptovalutaer

Selvom Bitcoin var den første kryptovaluta på markedet, så eksperimenteres der nemlig stadigvæk i kryptovaluta verden over.

Bitcoin har bl.a. fået en del kritik for at være skyld i store mængder co2 udledning både i forbindelse med mining og med de digitale transaktioner, når der flyttes Bitcoin fra en bruger til en anden. Derfor er der også flere “grønne” kryptovalutaer, der haler ind på Bitcoin.

Samtidig arbejder flere banker også på at indføre forskellige former for digital valuta for at følge med i den digitale udvikling. 

PT. findes der faktisk over 2000 forskellige slags kryptovalutaer, og selvom nogle af dem kun opnår en kort levetid, så er der også andre der overraskende viser sig at blive en kæmpe succes. Hvem kender efterhånden ikke Dogecoin, der egentlig startede som en joke men lige pludselig strøg til tops, og i dag har gjort flere til såkaldt kryptomillionærer.

Betal med kryptovaluta

Kryptovaluta var til at starte med kun noget, der fandtes på nettet, og det har gjort det lidt svært at forholde sig til. Men nu hvor flere og flere webshops, virksomheder, private osv. i et stykke tid har taget mod kryptovaluta som betaling, så bliver det lidt mere reelt og værd at overveje, om det er noget, som du skal gøre mere i, hvis du altså ikke allerede er i gang.

I USA kan du flere steder rent faktisk hæve fysiske kontanter i en hæveautomat fra din Bitcoin konto, ligesom du kan indsætte kontanter og få dem vekslet direkte til Bitcoin. Det gør Bitcoin meget mere håndgribelig for den del af befolkningen, der i 1984 oplevede at få det allerførste Dankort i hænderne.

Skriv et svar