Arkiver

Blog

Sådan kommer du i form derhjemme

Sommeren er på vej, og det betyder, at rigtig mange forsøger at komme i form. Hvis man er en af dem, men man ikke bryder sig om at tage i et fitnesscenter, kan det føles rigtig svært. Træningsprogrammer til hjemmet kan være svære at følge, men med det rigtige udstyr er det meget nemmere og mere motiverende. 

Konditionsudstyr som man nemt kan have derhjemme

Hvis man ønsker at komme i form, er det vigtigt, at man får lavet noget konditionstræning. Det betyder ikke, at man skal ud og løbe en tur. Der findes rigtig meget træningsudstyr til hjemmebrug. Det kan for eksempel være en spinningscykel eller et løbebånd. 

En spinningscykel kan godt fylde lidt meget derhjemme, men den er perfekt, hvis man for eksempel har en garage, som man kan opbevare den i, når man ikke bruger den. Spinningscykler er gode, da man kan vælge forskellige sværhedsgrader. Det behøver ikke være kedeligt at spinne. Se et tv-program imens eller skru godt op for musikken.

Et løbebånd fylder også en del, men der findes faktisk mange løbebånd, som man kan folde sammen og så stille op af for eksempel en væg. Løbebånd er rigtig smarte, da man kan vælge både at gå eller løbe på det. Mange løbebånd har også en funktion, som går løbebåndet stejlere. Så føles det som om, at man enten gå eller løber op ad en bakke. 

Glem ikke vægttræningen

Konditionstræning er perfekt, hvis man gerne vil tabe sig. Men det er vægttræning faktisk også. Med vægttræning vil man nemlig tone sin krop samtidig. Mange foretrækker at starte med konditionstræning som opvarmning og så fortsætte med lidt vægttræning. 

Vægttræning kan gøres med en egen kropsvægt. Det er for eksempel armbøjninger og squats. Men der er også mange fordele ved at tilføje for eksempel håndvægte. Hvis man bruger håndvægte er der et langt større udvalg af træningsøvelser, som man kan lave. Det kan for eksempel være bicepscurls. Man kan også opbygge langt stærkere benmuskler gennem squats og lunges. 

Håndvægte fås selvfølgelig med forskellig vægt, men ofte fylder de ikke særlig meget, og de kan derfor let gemmes væk.

Skriv et svar