Arkiver

Software

Alt for mange undlader at investere i et antivirusprogram

Rigtig mange undlader at investere i et antivirusprogram, da de mener, at de ikke har brug for det. Det er en ærgerlig tendens, da mange faktisk ender med at få brug for det. Det opdager de dog først, når det faktisk er for sent.

Hvis du hidtil har valgt at lade din PC være ubeskyttet, er det værd at tage det op til genovervejelse. Når du ikke har installeret og aktiveret et antivirusprogram, er du nemlig ikke beskyttet mod vira, som du kan ende med at downloade ved en fejl.

Mange frygter ikke vira

En af de klare årsager til, at der er mange, der vælger ikke at bruge penge på antivirus er, at de ganske enkelt ikke frygter vira. Det er en skam, at det forholder sig således, for det kan ende med at sætte en stopper for, at du kan bruge din PC.

Ikke nok med det, så findes der også vira, der kan ende med at suge dine personlige oplysninger til sig. Derfor er der bestemt god grund til at beskytte sig selv og sin PC mod vira med et ordentligt antivirusprogram.

Folk tror, at de ikke bliver ramt

Derudover er der også mange, der har bildt sig selv ind, at det at få en virus på sin PC kun er noget, der sker for naboen. Faktum er dog, at alle kan blive ramt. Derfor kan du også ende med at blive ramt, selvom du generelt er meget forsigtig med, hvad du klikker på og downloader.

Der findes talrige eksempler på, at nogle af de mest forsigtige personer ender med at blive ramt af en virus. Det kan der være flere årsager til, at de gør, men én ting er sikkert, hvilket er, at det kunne have været forhindret med et antivirusprogram.

Især Mac-brugere undlader det

Der bør ikke være nogen tvivl om, at det i mange tilfælde er Mac-brugere, der vælger at undlade at bruge et antivirusprogram. Det hænger ofte sammen med, at der er mange Mac-brugere, der tror på skrønen om, at Mac ikke kan blive ramt af virus.

Det er en skrøne, der har været udbredt i mange år, men det gør den dog ikke sand. Der findes et utal af vira derude, der er blevet udviklet til at kunne inficere Mac OS X. Selvom du bruger Mac, er du derfor ikke beskyttet mod virus.

Fravalg af antivirusprogram kan koste dyrt

Vælger du helt at undlade at bruge et antivirusprogram, kan det ende med at koste dig dyrt. Hvis din PC først er blevet inficeret med virus, kan det være svært at gøre noget ved. Derfor er man ofte nødt til at sende den ind til en specialist, der kan fikse det.

Når du skal sende din PC ind til en specialist, kommer du naturligvis til at betale for det. Og du kan være helt sikker på, at regningen bliver højere, end hvis du blot havde valgt at købe et antivirusprogram. Derfor betaler det sig meget sjældent at lade være.

Skriv et svar