Foreningen WeLoveStartups løfter nu sløret for endnu tre startups, som er gået videre i kampen om et startup-legat. I alt har mere end 50 startups ansøgt om legatet. Af Tina Søndergaard
Det har været tæt løb imellem de mange ansøgere, og et stort bedømmelsesarbejde er gået forud for udvælgelsen af de seks startups, der indtil videre er gået videre i bedømmelsen.
Foreningen WeLoveStartups er nu tæt på at have udvalgt det endelige felt af ansøgere, der går videre til ekspertjuryen, som allerede mødes på torsdag.
”Vi har arbejdet hårdt for at finde de helt rette fag-eksperter til at lave den vigtige indledende vurdering. Der er så stort et potentiale hos ansøgerne, at vi ikke skiller får fra bukke, vi skiller iværksætterhelte fra andre iværksætterhelte, og det forpligter,” udtaler Jakob Breddam, daglig leder af WeLoveStartups.
I dag afslører foreningen så yderligere tre startups, som er sluppet gennem nåleøjet og går videre til ekspertjuryens afgørelse på torsdag.
Læs også: WeLoveStartups udvælger første tre mulige legatmodtagere
DOT
DOT er en fangeleg på smartphones, som foregår i den fysiske verden. Grundlæggende adskiller DOT sig fra andre mobilspil ved, at den digitale verden smelter sammen med den fysiske verden. Teamet bag mobilspillet har en ambition at få børn og unge til at bevæge sig mere.
I en tid hvor hvert femte barn vejer for meget, hvor skolerne har begrænset adgang til skolegårde og udendørs faciliteter, og hvor alle børn mellem 5 og 16 år bruger knap 8 timer foran en skærm om dagen, er der behov for innovative bud på, hvordan leg, bevægelse og læring kan integreres i børnenes hverdagsliv.
DOT bruger mobilteknologi og et socialt spilkoncept til at fange og fastholde børnenes interesse. Legen flyttes ud i det fri med skolegården, skoven, parken, byrummet og den fri natur som baggrund.
”I DOT kæmper vi for at integrere fysisk leg i børn og unges hverdag, med et legat fra WeLoveStartups kan vi begynde at realisere drømmen,” udtaler frontmanden i GoPlayDot, Jacob Tækker.
Læs også: Danske IDOMOVE udfordrer giganter som Fitbit og Jawbone
Raymio
Raymio er en mobil app og et armbånd – et såkaldt “wearable” – som hjælper folk med at opretholde sunde UV-påvirkningsniveauer og derved undgå solskoldning og i sidste ende hudkræft.
Visionen bag Raymio er at bekæmpe hudkræft igennem et øget kendskab til UV-stråling og integrering af social påvirkning – såkaldt nudging – via et globalt fællesskab af “sol-vogtere”.
”WeLoveStartups støtte og mentoring kan hjælpe Raymio med at skabe den mest avancerede ”UV-wearable” og app på markedet. En almindelig udfordring inden for ”UV-wearables” er at skabe sensorer, der opsamler data, selv når produktet ikke er i solen. Vi er ved at udvikle en kompleks algoritme, der kan løse den udfordring, så vi kan skabe et produkt, der kan forhindre hudkræft og hjælpe folk med diagnosticeret hudkræft over hele verden.” udtaler CEO i Raymio, Casper Arbøll.
Læs også: Modermærke-app i Esbjerg får millioninvestering til kampen mod kræft
FarmBackup
Landbrugsmaskiner bliver hele tiden dyrere og mere specialiserede. De økonomisk trængte landmænd har i stigende grad brug for at kunne leje maskiner i stedet for at eje, eller sørge for at dyrt indkøbte maskiner bliver udnyttet maksimalt.
Farmbackup vil udvikle en digital platform, der faciliterer lokal udlejning af uudnyttet maskinkapacitet. Platformen, der er den første af sin art i verden, forbinder landmænd eller maskinstationer, som ønsker at udføre landbrugsopgaver med landmænd, som efterspørger specifikke maskiner.
Visionen for startuppet er at bygge en global markedsplads for maskinudlejning og dermed bidrage til højere effektivitet og udnyttelse af maskinressourcer – til gavn for økonomi såvel som miljø.
“Et legat fra WeLoveStartups vil fungere som den kritiske startkapital, der muliggør hurtig udvikling og validering. Desuden vil tildeling af en mentor tilføre den fornødne erfaring, der kan hjælpe os til at træffe velovervejede beslutninger i en fase, hvor tingene flytter sig hurtigt,” udtaler Søren Knudsen, CEO og medstifter.
Læs også: Innovationskonkurrence, forskere og Thorborg i Foulum
Du kan læse med igen på torsdag når det sidste hold startups, der er gået videre til ekspertjuryen præsenteres.
1 kommentar