Arkiver

Nyheder

Anmeldelse af Jesper Buchs bog – Kick-ass – fra kælder til milliard del 1

Jesper Buch, tidligere founder af Just-Eat, har udgivet en bog- og hvis du er en travlt og vil have min konlusion, så køb den. Bare første kapitel er helt igennem fantastisk og beskrivende. For andre der vil vide lidt mere om, hvorfor jeg er så vild med bogen – så læs du bare videre. Jeg er faktisk så vild med bogen, at jeg har valgt at dele denne anmeldelse op i tre indlæg, der kommer i løbet af de næste par uger.

En vinders DNA
Du føler du skal op ad et bjerg, eller du skal ud på en vandring der føles helt uoverskuelig. Det kræver mod, de rigtige beslutninger, de rigtige redskaber og en viljestyrke-  en vinders DNA. Denne følelse har rigtig mange foundere af startups med garanti , og fællesnævneren for at man kommer til måls , om så det hedder Kilimanjao, Mount Everest eller El Camino, er det viljen til at ville ofre sig- viljen til at ville vinde.

Præcis dette, er en egenskab der er lig med Jesper Buch og første kapitel af “Kick-ass, fra kælder til milliard”. Du kommer med på en rejse skridt for skridt- fra St. Jean Pied de Port ved Pyrenæerne til Jesper Buch har gået 835 km. og mentalt har lagt Just-Eat bag sig. 835 km på 27 dage lyder sindsygt, og hvis man vidste hvad man kan gå ind til som founder af et startup,ja  så kan det også virke en anelse sindsygt. Men hvis man bærer viljen i hjertet og vil vinde, så kommer man langt.

Du griner og græder
Denne symbolik i Jesper Buch bog er ret så fantastisk, og man kan mærke støvlerne på fødderne, vablerne der bider, de ømme ben og den tunge rygsæk der strammer om ens skuldre. Man sidder og griner og græder, for man føler man er der og er med på rejsen. Efter denne rejse og 835 km. så er man klædt på til bogen, og man kender allerede Jesper efter alle de campfires man har haft sammen.

Som vi skrev i toppen af dette indlæg, så er dette første del af anmeldelsen, og konklusionen er stadig den samme. Køb bogen, og kick ass!

1 kommentar

Skriv et svar