Arkiver

Nyheder

Venture Cup giver startup-støtte for millioner

Foruden afviklingen af dette års Venture Cup kunne arrangørerne også løfte sløret for en særlig nyhed i millionstørrelsen, der vil komme udvalgte startups til stor gavn.

Torsdag den 24. januar blev årets Venture Cup afviklet vanen tro med uddeling af præmiepenge til vinderne i de forskellige kategorier. Men det måske mest interessante, eller i hvert fald mest opsigtsvækkende, havde dog ikke noget at gøre med kategorivinderne.

I stedet handlede det om en nyhed i millionklassen. For fra og med næste Venture Cup bliver der nemlig også uddelt såkaldte Venture Cup Booster Packs til 25 forskellige hold af iværksættere, der vurderes at have et højt vækst potentiale.

”For 10 år siden, da Venture Cup blev startet af McKinsey, var der få hold og store præmier. Når vi som i dag er ude til 11.000 deltagende, så er der rigtigt mange gode hold, som vores ressourcer ikke rækker til. Det er derfor, vi har lavet Venture Cup Booster. Til vores StartUp Competition i midt juni 2013, vil vi uddele denne pakke til 25 specielt udvalgte hold,” forklarer Adam Tønsberg, CEO i Venture Cup.

Pakker for 10 millioner kroner
De hold, der modtager Venture Cup Booster, får altså ikke en direkte pengesum, men i stedet en række produkter og services, der er essentielle for at få startups til at lykkes.

Venture Cup Booster Pack er blevet til i samarbejde med Venture Cups mere end 20 sponsorer, og allerede nu løber værdien af de 25 Venture Cup Booster Packs op i en værdi på mere end fem millioner kroner, men det forventes, at værdien løbende stiger, så de 25 pakker vil nå en værdi på ti millioner kroner i alt.
Hvilke startups, der vurderes at have højt nok vækst potentiale til at gøre sig værdi til at modtage en Booster Pack, afgøres af Venture Cup samt de mange sponsorer.

1 kommentar

Skriv et svar