Arkiver

Nyheder

Deltager: Nyhedsstrømmen er for hurtig

Hun anede ikke, hvad hun gik ind til fredag. Som studerende på Danmarks Medie- og Journalisthøjskole i Aarhus var Mette Schmidt Rasmussen (bagerst i billedet) kommet med til Startup Weekend Copenhagen Media som et tilbud.

Derfor vidste hun heller ikke, hvilke ’konsekvenser’ det har at pitche en ide til en Startup Weekend. Vi fangede hende lørdag morgen, da hun ankom til dagens opgaver som leder for et team.

Hendes ide er at gøre politik forståeligt for unge. Hun oplever, at det daglige nyhedsflow ofte passerer så hurtigt, at man aldrig får baggrunden med. Hun nævner denne uges store politiske temaer, offentlighedsloven og lock-outen af lærerne, som gode eksempler på politiske emner, som unge ikke forstår og derfor heller ikke læser. Og det er synd. Både for de unge og for demokratiet.

– Det er et kæmpe problem, fastslår Mette Schmidt Rasmussen og får opbakning fra Paul, der er udvikler og en del af hendes team.

Paul er fra England og har netop oplevet, hvordan de britiske medier efter Margaret Thatchers død i denne uge hurtigt begyndte at formidle meget indforstået, hvilket gør det svært for hans generation at forstå, hvad det egentlig handler om.

Mere om Mette og hendes team senere på weekenden.