Arkiver

Nyheder

Find din investering gennem platformen FundedByMe

Crowdfunding platformen FundedByMe lancerede onsdag formiddag deres officielle indtog i Danmark ved et event på Republikken på Vesterbro. Trendsonline var med for finde ud af, hvorfor FundedByMe mener, at de danske iværksættere skal bruge dem.

De fremmødte blev budt velkommen af country manager Christian Gabriel, som introducerer den svenske Co-founder og CEO for FundedByMe Daniel Deboczy. Sammen indviede de så publikum i deres koncept og fortalte, at FundedByMe netop har relanceret sig selv som et mere brugervenligt site, som skal sikre højere investeringsfrekvens fra de interesserede.

Fundedbyme blev stiftet i Sverige i 2011 og findes nu i otte lande. Det danske kontor har været undervejs siden foråret 2013. Det særlige ved Fundedbyme er, at de ikke bare tilbyder reward-baseret finansiering, hvor investoren får f.eks. en t-shirt eller sit navn på produktet, som er passende for mindre foretagender. Fundedbyme tilbyder også aktie-baseret finansiering, hvor investoren får en lille andel i virksomheden for de penge, han/hun sætter ind.

Daniel Deboczy udtaler, at den aktie-baserede investor ikke bare giver iværksætteren en pengeindsprøjtning. Man får også en ambassadør for sin virksomhed, som kan stå til rådighed med netværk og rådgivning. Han nævner en jeans-virksomhed, som fik 83 investorer og dermed 83 ambassadører for deres foretagende. Han mener, at man dermed har større mulighed for succes som startup.

Christian Gabriel følger op og siger, at Fundedbyme er til for at hjælpe iværksætterprojekter videre og vil give deres højre arm for, at deres kunder får succes. Og det er nok egentligt meget naturligt, eftersom Fundedbyme ikke får betaling af kunder, som ikke når deres finansieringsmål inden for de 45 dage, som Fundedbyme giver virksomhederne til at samle investorer på deres site. De iværksættere, som får succes, skal betale 6 procent konsulent gebyr for Fundedbyme’s service.

Udover financieringen hjælper fundedbyme iværksætterne med at lave en god præsentation og salgspitch, og de tilbyder at være med til det næste skridt i investeringen, som de mener ofte kan være gennem såkaldt ”family office”.

Efter præsentationen af produktet giver Christian Gabriel ordet til et par af de virksomheder, som har haft succes med at bruge, eller lige har søgt hjælp hos fundedbyme. Det var Water Surveillance, Bikway og Live it up for 7, som repræsenterede tre forskellige måder at bruge Fundedbyme på.

Trendsonline håber, at denne nye finansieringsmulighed kan være med til at sætte gang i endnu flere startups i Danmark. Vi har før skrevet om alternative finansieringsmuligheder, læs om det her.

1 kommentar

Skriv et svar