Arkiver

BusinessNyheder

Iværksætter skaber børneunivers og søger crowdfunding

At sætte ting sammen er naturligt for børn – men i dette børneunivers kan det blive til en helt ny levende ting. Universet DotDots er opfundet af den danske iværksætter Michael B Bastholm, som også bevæger sig ind på historier, spil og læring til børn.

DotDotLand_pressMichael B. Bastholm søger funding gennem Booomerang.dk, crowdfunding platformen, som Trendsonline har skrevet om tidligere. I dag er det kun 5 dage tilbage af hans kampagne, så det er NU hvis du skal hjælpe dette magiske børneunivers til verden.

“Jeg er freelance art director/grafisk designer og ved siden af det grafiske, har jeg opfundet DotDots. Jeg tegner det hele og finder på historierne og nu prøver jeg at få DotDots ud til den ganske verden.”

Michael er en 42-årig freelance art director og grafisk designer, med det passende yndlingscitat “Fantasi er vigtigere end viden” af Einstein. Han tog springet og blev selvstændig med firmaet DotDotLab i 2005, og driver butik samt designstudie på Vesterbro, hvorfra han udvikler videre på et unikt DotDotLand, der endnu vokser sig større og større.

Iværksætteren i maven på Michael drømmer lige nu om den fysiske udgivelse af DotDotLand, men på sigt stiler han skarpt efter andre medier som film og spil, og privat funding med flere ansatte og et digitalt produkt fra børneuniverset.

Crowdfunding af bogen om DotDotLand

I løbet af de næste 30 dage forsøger Michael at skaffe crowd-funding til at kunne trykke og udgive den første tegnede børnebog ”For Fuld Fart” fra DotDotLand.

“Jeg anvender meget Lean Startup ideer og forsøger at lave små produkter og afprøve dem. Planen er at udvide kendskabet, i antal brugere, samtidigt med, at universet udvikles. Næste mål er crowdfunding kampagnen af den første bog.”

“I takt med at jeg får kontakt til flere brugere vil jeg også bedre kunne afprøve flere produkter og især afprøve ting som ikke er set før. Hvis der er succes når den nye bog udgives, er næste skridt aftale med forlag, evt. samarbejde med produktionsselskab eller privat eller offentlig funding udvidet med et digitalt produkt.”

Over sommeren fik mange medier øjnene op for hvordan crowdfunding udfordrede forlagsbranchens status quo, og Booomerang.dk meldte ud at 8 ud af 15 forfattere i 2012, havde modtaget den ønskede støttede gennem deres platform. Denne sommer fik Ida Exner stor success med hendes børnebog, og founder Michael Eis så sit crowdfunding site som en trussel.

https://twitter.com/24syvOnAir/statuses/319308054300610560

Målet for Michael’s crowdfunding kampagne er at nå 22.500 kr. Som belønning for at støtte hans kampagne kan man, afhængigt af beløbet, få en signeret kopi af den færdige bog, DotDot t-shirts, tegninger og meget mere.

Når en art director bliver selvstændig og skal lave et logo

DotDotLand_balooni

Det er den typiske historie om et initiativ, som opstår ud af et behov, som iværksætteren selv opdager ved… nej, hov. Det her er en ganske anderledes historie om et initiativ, der er opstået ud af ren kreativitet og energi.

“Ideen til DotDots kom faktisk af at jeg ville lave et symbol til mit firma DotDotLab Grafisk Design. Det skulle kombinere fantasi sammen med det at man også gør fantasien til virkelighed (bygger det). Det blev til den lille fyr i DotDots logoet som laver fantasi med den ene arm og bygger det med den anden. Og vups så var den første DotDot født

DotDotLand_strawby

DotDotLand hedder stedet der har fire børn som hovedpersoner og er en verden fuld af de originale væsener kaldet DotDots.

“Den største udfordring har faktisk været at finde ud af hvilket produkt universet skulle udmønte sig. Næsten alt er muligt. Der kan laves computer spil, tegneserier, børnebøger, plastik figurer, samle kort, online spil osv. Der er en million ideer i skuffen. Løsningen har været at fokusere på historien og universet og udvikle det.”

DotDotLand_wheeler

Michael’s kreativitet er fortsat ud i en udvikling over flere år, og i dag har han både lavet videoer af DotDotLand, e-bøger og spil. Naturligvis er crowdfunding kampagnen også pyntet med en tegning af de forskellige badges, som man kan få, når man vælger at funde. Til højre ses Balooni, Strawby og Wheeler, som barnet i denne skribent faldt for.

Der findes allerede 30 forskellige DotDots, og der kommer hele tiden flere til. Hvis du er nysgerrig på projektet, kan du se mere her. Støt Michael og hans magiske børneunivers på Boomerang.dk.

 

Skriv et svar