Arkiver

DebatNyheder

Crowdfunding af bøger kan skabe nye muligheder for forfattere

På Trendsonline har vi fulgt Booomerang.dk, podcast med Booomerang, crowdfunding konceptet som finansieringskoncept Læs artiklen her og har også selv valgt at støtte crowdfunding projekter læs artiklen her.

Crowdfunding konceptet i denne form er vokset med tiltagende kraft de seneste år, siden især de kulturelle og kreative projekter har haft sværere ved at skaffe støtte. Ifølge Politikens undersøgelse har 4 ud af 10 projekter på Booomerang.dk modtaget minimum det ønskede beløb.

Senest er der opstået en debat om crowdfunding som trussel for forlagene, da Booomerang.dk fik 100% støtte til fem bogprojekter indenfor kun 14 dage (https://trendsonline.dk/2013/04/05/bliver_crowdfunding_en_trussel_for_forlagene/). Mange musikere har udnyttet crowdfunding modellen i længere tid, men nu begynder forfattere også at se muligheden i at modtage mindre donationer fra flere private.

I 2012 har 8 ud af 15 bogprojekter modtaget den funding de ønskede på Booomerang.dk, her er Ida Exner én af dem. Den læreruddannede Ida tegnede og skrev børnebogen ”Hvorfor har man hår?”, om rødhårede Henry. Hun lagde sit ønske om 15.000 kr. op, sammen med en video og en meget inspireret beskrivelse af hendes projekt og en forklaring på hvorfor det er værd at støtte præcis hendes børnebog.

”Jeg inspireres enormt meget af den måde der ræsonneres på og stilles spørgsmål ved ting, man som voksen tager for givet.”

Med ægte iværksætterånd tilbyder Ida Exner sine private sponsorer både signerede bogeksemplarer, posters, portrætter, højtlæsning og en udgivelsesfest.

Der er ingen tvivl om, at Ida Exner er passioneret omkring børn, læring og de kreative processer der omgiver en børnebog. Her er et eksempel på, hvordan man kan få sine drømme opfyldt, og at der er mange derude, der gerne vil støtte en god sag – især når det kan mærkes, at ansøgeren virkeligt mener noget med hendes projekt.

http://www.booomerang.dk/projects/bornebog-hvorfor-har-man-har/