Arkiver

Nyheder

ProductAlive sælger business intelligence

 Scan et produkts QR code eller NFC tag og find ud af om produktet er den ægte vare. Samtidigt kan du få produktfilm, guides og anden information. ProductAlive er et nyt initiativ af den erfarne Søren Kragh, som før sit iværksættervirke har arbejdet både i Apple, Motorola, TeliaSonera og NFC Danmark.

ProductAlive sikrer mod salg af kopivarer, og giver virksomheder business intelligence som hvor og hvornår produkter anvendes, og hvem der har solgt eller distribueret dem.

ProductAlive_SorenKragh“Jeg stoppede med at købe mærkevarer på nettet, da jeg fandt ud af hvor mange fake produkter der findes – og da det stort set er umuligt at opdage, har jeg valgt nethandel fra.”

Dette fortæller Søren Kragh, Gloibal Business Manager for ProductAlive. Søren Kragh tog iværksættervejen for nogle år tilbage og står i dag bag ProductAlive, mobil og IT eventet HELLO, og er også Business Manager ved danske Addwish, som Trendsonline tidligere har skrevet om. Med Søren Kragh’s motto “Altid Fremad!” rykker han nu frem med ProductAlive.

Denne service skal gøre det mere attraktivt og sikkert, at handle på internettet, og er opstået ud af de digitale muligheder og de konsekvenser der er ved den forholdsvist anonyme handel, der kan ske derigennem.

Kopisikring skal holde liv i de originale produkter

ProductAlive var ikke det perfekte navn, men som tiden er gået, har teamet fundet sig til rette med det. Bag ProductAlive står Søren H. R. Kragh, som har fortalt Trendsonline mere.

“Så er vi begyndt at kunne lide det. For kopisikringsløsningen holder jo netop liv i produktet og liv i mennesker – og der er eksempler på at både folk og virksomheder helt eller delvis dør som følge af kopiering.”

Slutbrugerne opnår tryghed, når de køber mærkevarer.

“Det er vigtigt i bopælslandet, men mange peger også på, at det er en rigtig dejlig forsikring, når man køber dyre mærkevarer på udenlandsrejser. Videre formidler vi også produktvejledninger, som klart kan hjælpe slutkunden.”

Kunden betaler en sum pr. produkt der ønskes kopisikret, ligesom man betaler for alle de varer, som man tager med ud af supermarkedet. Men ProductAlive er ikke kun et redskab til kopisikring for de der har varer under direkte kopi-angreb.

Marketing integreret i ProductAlive løsningen

Teamet bag ProductAlive har bygget flere elementer ind i deres redskab til kopisikring af varer, og gør dermed deres produkt til en platform, der indeholder flere services.

“Videre skaber vi gennem løsningen ca. 35 % større brandloyalitet, når forbrugere interagerer med varer, der har ProductAlive, og dermed er der også en rimelig grad af marketing i løsningen, ligesom der er formidling, da vi også kan vise produktfilm og guides på mobiltelefoner. For eksempel kan vi film om hvordan man tager noget medicin eller samler en lampe.”

Selv om teamet har været overrasket over, at mange kunder er mere optaget af de services, som ikke har med kopisikring at gøre, holder de alligevel en klar linje her i startfasen.

“Vi står 100 % fast – det kan godt være sundt at forandre sig og tilpasse, men derved taber man også tid og momentum. Så vil vi hellere risikere en eventuelt tyndere løsning til en start.”

“Vi vækster ved at kende de konkurrenter der senere kommer, og ved at forandre os i takt med behovsændringer. Vi har tætte relationer med kunderne, og indgår færre, men store og personlige connections indtil vi om estimeret 24-36 måneder sælges til en stor international IT spiller.”

Et team med is i maven

Den største udfordring for ProductAlive teamet har været uddannelsen fra produktionen til slutkunden – “altså selve formidlingsprocessen”, forklarer Søren Kragh. Til gengæld har teamet kørt efter en strategi med hård hånd, og har endda afvist en investering tidligt i forløbet.

“Vi har holdt fokus og tidsplaner ved at tvinge os selv til at have is i maven, og ved kun at angribe som først planlagt. Og så har vi ikke haft for travlt og fulgt vores planlagte vej fra start – det giver pote. For eksempel har vi sagt nej til en investering, fordi det var for tidlige i processen.”

ProductAlive teamet har kendt hinanden længe – ca. 10 år, og mødtes gennem job i IT- og telebranchen.

“Kort sagt er den ene en tør kontor og analytisk banen, medens den anden en sprudlende og energisk opsøgende. Det er et godt match,” fortæller Søren Kragh.

Fremtiden bringer flere partnerskaber med leverandører, flere fase1 kunder og et fokus på at samle kapital ind samt gøre klar til lancering.

Trendsonline følger med og ønsker ProductAlive og deres platform med ambitioner velkommen!

1 kommentar

Skriv et svar