Arkiver

Nyheder

SEED Capital investerer sammen med en række angels i det nye startup DealCircle

Hiveoo, der lige har været med i Startup-bootcamp har ændret navn til DealCircle og offentliggør sammen med Trendsonline, at de lige har modtaget en større investering, der nu bringer den samlede investering op på omkring 4 mio DKK.

En ny trend begynder at vise sig i Danmark og denne investering til DealCircle, er et endnu bevis for, at hvis man har det rette team, den rette forretningsidé samt en markedsmulighed, så er der penge at hente. Denne gang er det dansk/franske DealCircle, der netop har modtaget en millioninvestering fra SEED Capital og en gruppe business angels.

Disruption af langsom proces
En typisk skandinavisk angelinvestor investere gennemsnitligt 150-250.000 i et startup, men det er dog nødvendigt at rejse et betydeligt højere beløb, for at opnå økonomisk stabilitet og dermed den arbejdsro det kræver for at et startup bliver en succes. Dette kræver derfor ofte, at en hel gruppe investorer samler sig i et ”syndikat”. Når 5-10 angels er blevet enige om at investere sammen, skal der forhandles pris og laves papirer. I denne proces er det ikke ualmindeligt at en lille startup’s udvikling og projekt nærmest bliver sat på standby i 6-8 uger, mens investeringsforløbet står på.

Det er kritisk lang tid for et startup, hvor den mindste forsinkelse kan give en konkurrent tid til at komme først på markedet. Når investeringen endelig er helt gennemført, og pengene står på bankkontoen, kommer der en “venlig hilsen” fra advokaten med salær på op til ti procent af den samlede indskudte kapital.

“Tiden, hvor iværksættere må dele deres investering med advokaterne er forbi, og det tog os tre dage at facilitere den allerførste handel med i alt 15 engle i syndikatet,” siger Co-founder og CEO Lars Buch til Trendsonline.dk.

Follow the herd
DealCircle vil lave om på denne forældede model og går i disse dage i luften med en moderne digital platform, hvor business angels kan foretage deres investeringer. Platformen gør det muligt for investorer at finde hinanden på effektiv vis. Det er altså muligt at finde andre interesserede engle, som ønsker at deltage i samme investering, at gennemføre den juridiske proces og derved få handlen helt på plads med meget lave omkostninger. DealCircle udtaler, at en investering kan gennemføres i løbet af få dage eller endda timer, hvor det før kunne tage uger.

DealCircle har nogle elementer fra et tiltag på AngelList, hvor de også syndikerer penge, og som har vist at være en stor succes for dem. Desuden ligger det meget op af trenden som Paul Graham fra Y Combinator beskrev i denne artikel, hvor han taler meget om “Investor herd dynamic“. Fælles for gruppen der har investeret i Dealcircle er at de også ser denne tendens som noget der kun lige er startet.

Gruppen bag DealCircle består bl.a. af Klaus Nyengaard (tidl. Just Eat), Hampus Jakobsson (Serie-iværksætter fra Malmø), Alexander Aghassipour (Co-founder af Zendesk) samt Didier Rappaport (co-founder af Dailymotion). Gruppen af business angels hjælper samtidig med at sikre DealCircle en flyvende start.

“DealCircle udfordrer den traditionelle måde, hvorpå angel- og seed investeringer laves, som ikke har ændret sig i årtier. Det her er ikke alene en god forretningsidé – jeg håber, at vi kan hjælpe det europæiske tech startup øko-system med at gøre det meget nemmere at investere”, siger Klaus Nyengaard

Endvidere blev der i januar i år indgået en aftale med SEED Capital, og på rekordtid kunne folkene bag DealCircle glæde sig over en total investering på godt DKK 4 mio, som tillader det unge team at fokusere på produktudvikling og på et tæt samarbejde med kunderne.

“Dealcircle er et kickass team, som opererer med en unik forretningsmodel, der rammer en stærk tendens i investeringsmarkedet”, udtaler Niels Vejrup Carlsen til Trendsonline.dk og fortsætter

“Og for at være en del af denne trend, gør vi, hvad vi gør bedst – vi investerer!”

Bertrand Bernard Bisson er den unge franske advokat bag platformen. Han flyttede til København for at samle det helt rigtige team om projektet og har de seneste to år arbejdet med dels de 28 forskellige sæt regulativer for investeringer på tværs af EU samt studeret adfærden omkring typiske earlystage investeringer.

“Hele systemet er i dag bygget op om et grådigt, forældet retssystem, men vi er overbeviste om, at verden er klar til, at vi tager et radikalt spring til dette århundrede med en digital løsning for tidlige investeringer,” siger Bertrand Bisson afslutningsvis til Trendsonline.dk.

Værktøjer, der giver startups bedre mulighed for investering og støtter op om hele ecosystemet, dem kan vi kun byde velkommen og med det netværk af investorer og angels, så ligner det nogle, vi glæder os til at følge det næste stykke tid.

1 kommentar

Skriv et svar