Arkiver

FintechNyheder

MEE byder NETS op til dans for at redde nethandel

En forventet stigning i gebyrer vil smadre dansk nethandel. Men MEE vil sikre, at mobilbetalinger bliver på danske hænder og skal være et billigt alternativ til NETS.

MEE, som vi skrev om i sidste uge, har endnu mere nyt og endda noget, der igen kan få de ansvarlige hos NETS og de større banker til at spærre øjenene op. I denne artikel kan vi fortælle om MEE og deres planer om at bevare infrastrukturen på danske hænder.

David vinder gebyrkrigen
Som Kim fra MEE udtalte i vores artikel, bliver deres gebyr konkurrencedygtigt med den nuværende pris på dankortet og markant bedre end Paii og Mobilepay. Og foruden Mobilepay og Paiis prismodel, så står NETS’ gebyr ifølge Søren Winge fra NETS også til at stige endnu mere.

Sæt gebyrerne i fri

“Vores nuværende pris på kr. 1,20 er noget lavere end det, vi selv mener, er rimeligt,” udtaler kommunikationschef i Nets Søren Winge til Børsen.

Både SAXO bank og COOP frygter den omsætning, som de vil miste, og ser ikke andre muligheder end at sende gebyret videre til kunderne. Netop dette vil flere politikere fra regeringen og oppositionen ikke stå model til og mener ifølge Børsen, at den nuværende pris er for høj.

“SF er meget indstillet på at kigge på gebyrerne på internettet. Mere og mere af vores handel foregår på nettet og der ser det ud til at lovgivningen trænger til en opstramning” udtaler Lisbeth Bech Poulsen fra SF.

Andre politikere er enige og er decideret bange for at salget af Nets vil gøre at gebyrerne bliver sat markant op ved et ejerskifte til en amerikansk koncern.

“Når det er så nemt at sætte gebyrerne op, så er det ekstra interessant for en ny ejer, fordi netop e-handlen er i stor vækst”, udtaler Hans Kristian Skibby erhvervsordfører fra DF.

Derfor skal mobile betalinger være et billigt alternativ.
Salget af NETS er uundgåeligt, og mange fysiske som netbutikker frygter fremtiden, for hvis der kommer ny ejer, handler det også om at profitoptimere – og man kan stille spørgsmålet, om det giver mening at ‘malke de sidste dråber’ på en uddateret model?

“Uden plastikkort og med simplere terminaler skal man som minimum kunne konkurrere med dankortets priser – hvilket oversat betyder, at forbrugerne vil opleve samme priser som i dag for at handle – hverken billigere eller dyrere.” udtaler Kim Vindberg-Larsen, MEE.

Det samme gælder for butikkerne. “Det er forventeligt, at lancheringen af en digital løsning uden fordyrende elementer som begrænsede plastikkort og dyre terminaler i butikkerne må betyde, at prisen skal være konkurrencedygtig til de eksisterende løsninger og på sigt billigere. Hos MEE mener vi ikke, at et digitalt ‘Dankort’ skal fordyre prisen for at betale – tværtimod,” udtaler Kim Vindberg-Larsen til Trendsonline.dk.

Den nye spiller på markedet MEE er også klar i spyttet om at bevare infrastrukturen på danske hænder og arbejder med en helt unik ejermodel, som vi helt sikkert kommer til høre meget mere om – men det er en historie for sig.

Vi glæder os til at følge debatten om fremtidens betalingsmiddel og kan endnu engang understrege, at vi er glade for, at der er nogle, der skiller sig ud fra de øvrige markedsaktører og så at sige tager bladet fra munden.

1 kommentar

Skriv et svar