Arkiver

FintechNyheder

Vækstfonden låner millioner til betalingsløsningen MEE

Mobilbetalingssystemet MEE har gennem det sidste halve års tid testet deres service i en række butikker i Randers. Med et vækstlån fra Vækstfonden i ryggen er iværksættervirksomheden nu klar til at indtage hele landet og udfordre de mobile betalingsløsninger, der har vundet frem det seneste år. Af Tina Søndergaard

Mobilbetalingssystemet MEE består af en app til forbrugerne, MEEwallet og en betalingsterminal til butikkerne, MEEgg, som taler sammen for at skabe mobilbetaling, der kan opereres med kun ét klik.

Men udover de konkrete produkter, der er knyttet til mobilbetaling, har MEE også oprettet et særligt system, MEEdkk, som er en crowdfunding-side, der giver brugerne af MEE mulighed for at lægge penge i MEEdkk til gengæld for at blive medejere af selskabet. Den model gav dem opmærksomhed, da iværksættervirksomheden ansøgte om et vækstlån fra vækstfonden.

Læs også: Dansk startup vil være et nyt alternativ til Dankortet

Crowdfunding sikrer en halv million i finansiering

Igennem MEEdkk har virksomheden valgt i første omgang at udbyde 7 pct. af selskabet i en form for crowdfunding, hvor interesserede kan købe ejer-certifikater for det beløb, de har lyst til at investere.

På den måde har MEE indtil videre rejst omkring 500.000 kr. og håber at få både forbrugere, forretninger og repræsentanter fra den finansielle sektor ind i virksomheden som medejere.

Netop denne finansieringsmodel var også en afgørende faktor i Vækstfondens vurdering af muligheden for at tildele et lån til MEE. Især fandt de det interessant, at modellen giver butikkerne mulighed for at være medejere af det betalingssystem, som de selv benytter sig af.

Læs også: MEE byder NETS op til dans for at redde nethandel

Et lån på 2 millioner skal føre MEE ud af Danmark

MEE har fået et såkaldt vækstlån til iværksættere. Det er en særlig type lån, som udbydes af Vækstfonden og tildeles til såkaldte højrisiko-virksomheder, der i mange tilfælde ikke har mulighed for at modtage almindelige banklån.

Læs mere om vækstlån til iværksættere her.

Vækstlånet er på over 2 millioner kroner og kan derfor gøre en betydelig forskel for udviklingen af MEEs produkt. CEO i MEE, Kim Vindberg-Larsen fortæller, at det har været en spændende process for virksomheden at søge lånet, og at det har været med til at modne virksomheden til den næste vækstfase.

Vækstlånet skal bruges til at etablere forretningen og videreudvikle og markedsføre den nye betalingsløsning i Danmark. Men erhvervskundechef for Vækstfonden i Randers, Søren Grønbæk Nielsen, som var med til at tildeleSøren_Grønbæk_Nielsen Vækstfonden lånet til MEE, understreger, at MEEs produkt har et potentiale, der rækker langt ud over Danmarks grænser:

”MEEwallet er en spændende og innovativ virksomhed, der tænker globalt, og som potentielt kan blive en stor international spiller på markedet for mobilbetaling. Og så er det særdeles kompetente folk, der står bag virksomheden. Vi glæder os til at følge deres udvikling i de kommende år,” forklarer han.

Kim Vindberg-Larsen håber, at også mobilbetalingsløsningerne MobilePay og Swipp vil begynde at tilbyde lignende betalingsløsninger, som kan bruges i fysiske butikker og ikke er det, han kalder for “en udvidet bankservice”.

Læs også: Fremtidens betalingsløsning testet i Randers

Se MEEs betalingssystem forklaret i videoen herunder