Arkiver

Nyheder

Help2help PILOT – Internetportal for frivilligt arbejde

Den frivillige sektor er i dag for uigennemskuelig dem, der gerne vil arbejde frivilligt har svært ved at finde ud af, hvor de skal henvende sig. Det vil Charlotte Winding nu lave om på med søgeportalen help2help pilot.

Charlotte har arbejdet frivilligt i Nepal i 2 måneders tid på et børnehjem, og sidste år valgte hun at tage tilbage til samme område for at være med til at gøre endnu en indsats i den gode sags tjeneste. Et møde med formanden for en Nepalesisk forening, der arbejder for at styrke ældres rettigheder i landet, gjorde dog, at hun valgte at vende tilbage til Danmark. Under mødet fik Charlotte nemlig øjnene op for, at vi også i den grad har brug for frivilligt arbejde her i landet for at få det hele til at køre rundt – både nu og i fremtiden.

Charlotte Winding Help2helpPilot

                                                              Charlotte Winding, founder af help2help pilot 

Ideen opstod

Ideen til portalen opstod efter hendes hjemkomst til DK, hun fandt det svært at finde ud af hvor hun skulle henvende sig, for at bidrage med sin frivillige arbejdskraft.

”Jeg oplevede det som meget ugennemskuelig at identificere hvor jeg kunne bidrage henne.  Efter megen informationssøgning, og samtaler med andre fik jeg bekræftet, jeg ikke stod alene med den oplevelse. Derfra udsprang ideen til Help2helpPilot, at jeg ville gøre mit for at åbne op for den frivillige sektor og få synliggjort, at på trods af vores velfærdssamfund er der et stort behov for, vi alle tager et ansvar og gør en forskel for de mennesker, der har brug for hjælp.” – Fortæller Charlotte. 

 

Help2help pilot i praksis

Help2help pilot vil skille sig ud fra andre eksisterende frivillig jobportaler, ved at være en anmeldelses- og bedømmelsesportal.

Internetportalen bliver altså, en platform hvor man kan søge efter frivilligt arbejde ud fra andres bedømmelser, og anmeldelser. De frivillige har altså mulighed, for at anmelde/bedømme de forskellige organisationer de har arbejdet for – for at gøre det nemmere for andre frivillig at finde frem til det de gerne vil arbejde med. Derudover bliver det også en matchmaking guide for virksomheder, der ønsker at styrke deres CSR-strategi ved at støtte op om de organisationer der er tilmeldt sitet.

Den kommende fremtid

Jeg spurgte ind til hvad der var af mål, indenfor en tidshorisont på ca. 6 måneder.

Det næste halve år handler om at få portalen bredt ud til så mange foreninger og frivillige som muligt, samt sørge for at alle brugere af portalen får en god oplevelse.

Desuden vil vi arbejde på at få samarbejde med kommuner i forhold til at udbrede det frivillige arbejde, især over for ledige, og ikke mindst at få samarbejde med virksomheder, der ønsker at være socialt ansvarlige ved at støtte op omkring det frivillige arbejde i Danmark.”

Her på trendsonline ønsker vi Charlotte og help2help pilot god vind med launchen i maj, vi glæder os til at følge virksomheden.

Er du en virksomhed der vil styrke CSR-strategien? – Så har du muligheden her,  der søges investeringer til virksomheden.

Eller en organisation, der ønsker mere frivilligt arbejdskraft? – så kan Charlotte kontaktes her:

Mail:  cw@help2helppilot.dk

Tlf.: 26 15 38 30