Arkiver

Nyheder

Mobilbetalingstestbyen er fundet

Det danske startup bag MEEwallet, som vi har skrevet en del om tager kampen op og vil være den foretrukne mobilbetalingstjeneste, dog har de valgt et andet approach end Paii og Mobilepay. MEEwallet har været i dialog med flere byer, og rygterne siger, at det bliver den jyske by Randers.

Meget tyder på, at det bliver Randers, der skal være forgangsby for brugen af MEEwallet, det nye alternativ til Dankortet. Kim Vindberg-Larsen, CEO og co-founder i MEE, Mobile Economic EcoSystem, vil på nuværende tidspunkt ikke kommentere på, hvilken by, der er tale om, af hensyn til samarbejdspartnerne i pilotprojektet og konkurrenter på markedet.
Kim Vindberg-Larsen
“En række danske byer har nu meldt sig i rækken af interesserede der tæller landet største dagligvarer kæder og store webshops til helt lokale special varer leverandører,” siger Kim Vindberg-Larsen og fortsætter:

“Vi er overvældede af interessen for vores produkt – og det må jo betyde, at der plads til nye aktører som os på markedet.”

Senest er MEE undervejs med et samarbejde med DanDomain A/S, en af danmarks største og mest velrenommerede hosting udbydere, og der bliver arbejdet på at udvikle webshops, som også kan bruge MEE som betalingsmiddel.

Det blå æg

Visionen for MEEwallet er klar, og det er, at alle danske butikker skal have et blåt æg stående på bordet ved siden af det traditionelle kasseapparat. Dette æg er en central del af MEE og er den enhed, der klarer betalingsgodkendelser mellem mobilen og butikken. Og for at give brugerne endnu mere værdi, bliver der gemt en kvittering af købet gennem samarbejdspartneren eKvittering.

“Konkret sker betalingen med ét enkelt tryk, også kaldet ‘One Touch Pay’. Så snart applikationen er åben, trykkes der på ‘Betal’, hvorefter vi sender en kommunikation til den trådløse enhed og kasseapparatet,” forklarer Kim Vindberg-Larsen.

“Et øjeblik efter kommer beløbet automatisk frem på mobilskærmen, uden at brugeren selv skal foretage sig noget. Når den personlige PIN-kode er angivet, er godkendelsen af betalingen gennemført. Vi sørger for, at hele valideringen foregår på vores servere i Aalborg, helt uden om Nets,” Slår Kim Vindberg-Larsen fast.

Den helt rette by

Det har taget mange år at finde den rette by og anskueliggøre over for dem, at projektet er det rette for dem – og allerede i juni kan man se, hvordan betalingstjenesten kommer til at virke – til efteråret stiler MEE efter, at man som forbruger kan lave de første transaktioner i de fleste af butikkerne.

“Vi går efter geografisk centrede områder og lige straks leverer vi til en hel by, og der er mange flere byer på vej,” udtaler Kim Vindberg-Larsen til Trendsonline.dk.

I skarp konkurrence med giganten Mobilepay

MEE er ikke de eneste, der prøver at rykke ved de traditionelle betalingsmetoder, Danske Banks alternativ Mobilepay er lige kommet på markedet med en app, der giver et overblik over, i hvilke butikker du kan bruge Mobilepay som betalingsmiddel. Mobilepay Business har gjort det muligt for erhvervsdrivende at give kunderne mulighed for at betale med Mobilepay, og Danske Bank forventer at nå mindst 2000 virksomheder i år, skriver Epn.dk.

“Den nye vejviser-funktion og danmarkskortet er eksempler på, at mobilbetaling bliver stadig mere brugervenligt og intelligent,” siger Mark Wraa-Hansen, chef for Mobilepay-divisionen i Danske Bank til Ritzau.

Allerede nu bruger 1,2 mio. Mobilepay, og hver dag bliver der flyttet op mod 30 mio. kr. mellem konti, skriver Epn.dk i går.

1 kommentar

Skriv et svar