Nyheder

Hver tredje IT opstartsvirksomhed er vækstvirksomhed – ja, det er jer, startups!

Det er særligt nystartede virksomheder inden for IKT, der oplever en vækst på mere end 20 procent om året. Mere end hver tredje it virksomhed – etableret i 2007 eller 2008 og med fem fuldtidsansatte i 2009 – er højvækstvirksomheder. Software driver især fremgangen. Af Pia Ella Elmegård.

Højvækstvirksomheder er virksomheder, der har haft en gennemsnitlig årlig vækst på mindst 20 procent over en tre-årig periode. I kategorien vækstvirksomhed kan man finde danske iværksættervirksomheder som Autobutler, Easy Translate og Billetto.

MetteLundberg_ITB“Vi ser nu, at it-branchen for alvor er ved at komme op i fart efter krisen. Det er afgørende for Danmark, at vi kan skabe nye erhvervssucceser,” siger Mette Lundberg, direktør for Politik & Kommunikation i IT-Branchen.

Easytranslate.dk fornyer og innoverer oversættelsesbranchen.

Software løfter den danske IT fremgang

Det danske softwaremarked bærer især fremgangen med en vækst i 2014 på 5,2 procent, og 5.3 procent i 2015, viser nye prognosetal fra analysehuset IDC.

IT-Branchen ser det som et tegn på, at stadig flere danske virksomheder kan se forretningsværdien i at investere i nye softwareløsninger.

CecilieBonefeldDahl“Vi ser fremgang hos mange danske software-virksomheder. Der er ingen tvivl om, at softwarebranchen er en vækstmotor i øjeblikket,” siger Cecilia Bonefeld-Dahl, formand for IT-Branchen, og fortsætter

“Vi ser et skifte, hvor der bliver satset mere på at købe nye digitale løsninger til at fremme virksomhedernes produktivitet og vækst frem for investeringer i ny hardware. Men der sker en spændende udvikling både på software- og hardware-fronten i øjeblikket som følge af de mange nye cloud-løsninger og mulighederne med Big Data,” slutter Cecilia Bonefeld-Dahl.

Find hele analysen her, og se tallene på vækstvirksomheder fra Danmarks Statistik her.

Autobutler får investering på 43 millioner fra Index Ventures.