Arkiver

Nyheder

Prisvindende app-udviklingshus Shape skal skabe sikker taxakørsel i Kenya

Danske Shape skal sammen med kenyanske Triple Play Communication, og med støtte fra Udenrigsministeriet, udvikle app’en M-Cab, der med funktioner kendt fra Drivr og Uber skal gøre taxakørsel i Kenya til en sikker oplevelse. Af Niklas Joensen

Stærkt samarbejde driver udviklingen

Det prisvindende app-udviklingshus Shape skal gøre taxakørsel i Kenya til en sikker oplevelse. Udviklingen af app’en M-Cab skal sørge for, at tyveri, svindel og røveri er en saga blot, når det kommer til taxakørsel i Kenya.

Shape har stor erfaring udi app udvikling. De har blandt andet lavet en succesrig app for Fitness World, og har desuden arbejdet sammen med store virksomheder som Ebay og Novo Nordisk, samt startups som Vivino og Mofibo.

M-Cab udvikles i et samarbejde mellem Shape og den kenyanske virksomhed Triple Play Communication, der især gør sig gældende i IP produkter. Projektet er et Danida-projekt, og er støttet af Udenrigsministeriet.

Læs også: Formfuldendte apps fra Shape – Interview med Christian Risom

Taxa app med kendte funktioner

M-Cab kommer til at få flere funktioner der minder om dem vi kender fra Drivr og Uber. Hver køretur bliver tracket via GPS, for at sikre større tryghed undervej, og man kan betale for turen direkte fra app’en.Christian Nielsen

Brugerne af M-Cab får desuden mulighed for, at rate de chauffører de kører med, hvilket efterfølgende kan ses af andre brugere. De tre funktioner skal være med til at sørge for, at taxakørsel bliver mere sikkert for brugerne.

Det at vi kan bruge vores erfaring fra lignende projekter herhjemme, er en kæmpe fordel når vi i bogstaveligste forstand bevæger os ind på et nyt territorium med M-Cab. Vores mål med app’en er at gøre taxature mere sikre for folk i Kenya, og på sigt vil konceptet også kunne indføres i andre dele af Afrika. Det er et superspændende og anderledes projekt som vi glæder os over at være en del af.” – udtaler Christian Nielsen, projektudvikler for Shape.

Læs også: Drivr åbner op for taxi-bestilling i Århus

M-Cab baseres på afrikansk teknologi

App’en bygger på teknologien fra M-Pesa, som er en succesfuld mobilbaseret overførsels- og mikrofinansieringsservice, der oprinder fra Kenya.

M-Pesa gør det muligt for millioner af brugere bl.a. at sende og modtage penge, hæve kontanter, betale regninger og optage mikrolån – endda helt uden at have en bankkonto.” fortæller Christian Nielsen og fortsætter:

Vi har igennem længere tid ønsket at arbejde med projekter i Kenya for at få en dybere forståelse for at lave løsninger baseret på M-Pesa”.

M-Cab er planlagt lanceret i den kenyanske app-store i slutningen af 2015.

Skriv et svar