Arkiver

CloudNyheder

Nupark Accelerace og CAPNOVA investerer i Tutee

Den Esbjerg-baserede e-læringsplatform og lektiehjælper Tutee har modtaget en kapitalindsprøjtning på 3,5 millioner kroner fra investeringsselskaberne Nupark Accelerace Invest og CAPNOVAAf Tina Søndergaard

Tutee er en cloud-baseret e-læringsplatform. Platformen tilbyder en tabletbaseret læringsoplevelse, hvor man kan lære og vidensdele gennem éns eget netværk – alt gennem brugervenlige interaktive whiteboards.

Acceleratorprogram gav grobund for investering

Ideen bag Tutee blev udviklet af tre personer fra Erhvervsakademi Sydvests  iværksætterprogram BizLab, og idag er virksomheden vokset til at tælle 12 medarbejdere.

Ved årsskiftet ’13/’14 blev Tutee udvalgt til Europas største vækstkonkurrence Next Step Challenge sammen med seks andre danske opstartsvirksomheder. Accelerator-programmet tog dem igennem en tre måneders udviklingsrejse med intensiv støtte fra Accelerace og Angel Investor, Thor Angelo som i dag er bestyrelsesmedlem i virksomheden.

Det var på Next Step Challenge, at virksomheden for alvor udviklede et skalerbart produkt, og kontakten mellem Tutee og investorerne blev etableret. Tutees CEO og medstifter, Ronni H. Baslund fortæller:

”Vi er meget begejstrede for samarbejdet med Accelerace og CAPNOVA, og investeringen giver os nu mulighed for at styrke organisationen, hvilket er vigtigt for at kunne opretholde et højt serviceniveau og fortsætte vores positive vækst,” fortæller Ronni Baslund, direktør og medejer i Tutee.

Læs også: Next Step Challenge er klar til finalen

Investering og advisory board i ét

Nupark Accelerace Invest, der er et investeringssamarbejde mellem blandt andre Færchfonden, Accelerace Invest og Den Midtjyske Iværksætterfond, som er den ene af Tutees investorer, står for en “hands on”- tilgang til investering. Det har da også haft stor betydning for investeringen, at investorerne kender Tutee gennem Next Step Challenge:

”Vi var meget imponerede af Tutee og er overbevidste om, at de har et stort vækstpotentiale og kan blive førende internationalt inden for deres forretningsområde,” fortæller Søren Lottrup, partner i Accelerace, og fortsætter:

”Potentialet er stort, da både skoler, elever og forældre efterspørger et værktøj som Tutee, der kan reformere vores forståelse af lektiehjælp.”

Også Kim Kjølhede fra CAPNOVA mener, at Tutee har stort potentiale.

“CAPNOVA ser frem til at følge Tutee, som har skabt en innovativ løsning baseret på markedskendskab. Et samarbejdsværktøj til videnssamfundet, som især omfatter elevers anvendelse af IT i undervisningen. Tutee er skabt af et godt team med høje kompetencer, erfaring og stort engagement.”

Læs også: 6 råd fra Thor Angelo

Investering skal gøre Tutee globalt

I første omgang vil Tutee vinde fodfæste på det danske marked og siden søge mod Sverige og Norge, hvor de forventer at kunne flerdoble virksomhedens omsætning inden for få år. Virksomhedens vækstplaner bygger også på en forventning om at vokse fra 12 til 40 medarbejder allerede i år 2015, og det er i første omgang denne udvikling, som investeringen muliggør.

”Vi er en virksomhed med et meget klar mål om, at vokse internationalt, og vi har lagt en ambitiøs international salgsstrategi for vores produkt,” udtaler Ronni Baslund.

På længere sigt er ambitionen at erobre det internationale marked for uddannelsesteknologi – også kaldet Smart Education. Det er et marked i voldsom vækst – især i lande som Kina, Sydkorea og Japan, hvor fokus på uddannelse og karakterer er meget større, end det er herhjemme.

Læs også: Tutees lektiehjælp gør ulvetimen mindre hektisk

1 kommentar

Skriv et svar