Arkiver

Nyheder

Acceleratorprogram bygger bro mellem startups og etablerede virksomheder

Det København-baserede acceleratorprogram Thinkubator er et nyt ti-ugers væksttilbud for ambitiøse early-stage startups. Bag initiativet står DARE2mansion, sammen med en række højt profilerede samarbejdspartnere. Af Rikke Nielsen.

Thinkubators udvalgte startups modtager gratis kontorpladser hos DARE2mansion, et legat på 15.000 kroner til at kickstarte deres projekter, adgang til viden i verdensklasse hos institutioner som Singularity University, samt muligheden for at samarbejde med topledelser fra virksomheder som SAXO.com og Call Me.

Læs også: En uge i Silicon Valley åbner internationale døre for danske virksomheder

Virksomheder skal co-create med startups

Et stort fokus på diversitet gør Thinkubator i stand til at skabe effektive og innovative løsninger. Ved at matche innovationen hos større virksomheder med accelereringsevnen hos startups, kan etablerede virksomheder co-create med nye startups for at udvikle banebrydende løsninger på presserende problemer. kris østergaard

Mange større virksomheder fokuserer på at beskytte de ressourcer, de allerede har i stedet for at skabe nye, innovative produkter. Startups gør det præcist modsat. De er innovative, men har brug for ressourcer og knowhow. Derfor arbejder vi for at bygge bro mellem startups og virksomhederne, så de sammen kan højne hinandens aktiver for at skabe et positivt aftryk på samfundet,” siger Kris Østergaard, medstifter hos DARE2mansion og Thinkubator.

Læs også: Erhvervsledere kan blive de nye business angels

Idéer frem for forretningsplaner

Thinkubator opererer ud fra en first right of refusal model og accepterer startups på alle stadier. For at ansøge om at blive en del af Thinkubator-programmet, skal du blot bruge en god idé. Programmet søger de mest idérige teams of mennesker, og derfor behøver deltagerne ikke, at have en fuldt udrullet forretningsplan for at deltage i programmet.

”Målet for Thinkubator er at give selv early-stage startups muligheden for at skalere og gøre en forskel, også efter programmet er slut. De vil have mulighed for at få funding, opnå samarbejde med vores samarbejdspartnere SAXO.com og Call Me, og også rekrutteringsmuligheder for at finde potentielle medarbejdere, praktikanter eller medstiftere til deres projekter,” fortæller Kris Østergaard.

Fristen for at tilmelde sig Thinkubators acceleratorprogram er 15. februar. Herefter udvælges en række startups til at deltage i programmet, som løber fra april til juni.

Skriv et svar