Arkiver

Nyheder

Endomondo solgt for trecifret millionbeløb

Den danske fitnessapp er blevet solgt til den amerikanske tøjproducent Under Armour for et endnu ukendt trecifret millionbeløb. Af Rikke Nielsen.

Endomondo har på få år formået at samle mere end 26 millioner brugere af deres fitnessapp og nu har det amerikanske sportsmarked fået øjnene op for den succesfulde danske virksomhed. Endomondo er netop blevet solgt til det amerikanske firma Under Armour, som producerer sportstøj. Det præcise beløb er endnu ukendt, men det forlyder, at det er i størrelsen af et trecifret millionbeløb.

Læs også: Mette Lykke fortæller: Ambassadører skal lede Endomondo til true exponential growth

Til Silicon Valley og tilbage igen

i 2011 rykkede virksomheden til Silicon Valley, da størstedelen af dens brugere fandtes på det Endomondo_Mette Lykkeamerikanske marked. Men med konkurrence fra giganter som Facebook og Google, var det svært for Endomondo at tiltrække de rigtige udviklere, og efter to år i Californien rykkede virksomheden tilbage til Danmark. Samtidig modtog Endomondo stor interesse fra investorer, men fik at vide, at markedet ikke var modent til deres idé. Kort tid efter lancerede Apple iPhonen med indbygget GPS, og siden da er det kun gået fremad for Endomondo.

Læs også: Endomondo er gået fra en halv million brugere til 18 millioner på to år

Investeringen offentliggøres onsdag aften  

Det er endnu uvist, hvor stort et beløb købsaftalen fra Under Armour drejer sig om. Handlen annonceres onsdag aften mellem kl. 22 og 23, samtidig med, at Under Armour præsenterer deres regnskab. I 2013 opkøbte Under Armour en anden fitnessapp, MapMyFitness, for 150 millioner dollars. MapMyFitness giver ligesom Endomondo brugerne mulighed for, at indsamle data om deres træning og er integreret med sociale medier, så brugerne kan dele deres træningsdata.

Endomondo blev stiftet i 2007 af Christian Birk, Jakob Nordenhof Jønck, samt Mette Lykke, der fungerer som direktør for selskabet.

Lyt også: Podcast #11 – Interview med Endomondo

Skriv et svar