Arkiver

NyhederRobot

Universal Robots efter opkøb: Fortsætter på samme måde

Enrico Krog Iversen, adm. direktør i Universal Robots

I onsdags annoncerede Universal Robots, at de er blevet solgt til amerikanske Teradyne for knap 1,9 milliarder kroner. Det nye ejerskab ændrer dog ikke på strategien, fortæller CEO Enrico Krog Iversen.

Af Torben Kloster

Universal Robots er en af de førende virksomheder i verden indenfor samarbejdende robotter. Det beviste virksomheden i særdeleshed i onsdags, hvor den blev opkøbt af amerikanske Teradyne for knap 1,9 milliarder kroner. Men det nye ejerskab ændrer ikke strategien, siger adm. direktør Enrico Krog Iversen.

”Det bliver business as usual, og vi har planer om at vækste på samme måde som vi har gjort de seneste år. Så på den måde er der ingen ændring,” siger Enrico Krog Iversen og tilføjer:

”Opkøbet kommer ikke til at betyde noget for vores strategi, og vi kommer fortsat til at have produktion og hovedkontor i Odense.”

Læs også: Universal Robots med ny robot og fortsat vækst

Købsprisen kan blive tilført endnu 430 millioner kroner, hvis Universal Robots når nogle bestemte resultatmål inden 2019.

Teradyne har vigtige kunder
Ifølge Enrico Krog Iversen havde Universal Robots flere bejlere, men han er ikke i tvivl om, at Teradyne var det helt rigtige valg.

”Teradyne har nogle vigtige kunder i elektronikverdenen, som vi nu også kan få adgang til. Desuden er der rigtig god kemi mellem os og dem, og vi ser ens på, hvilke værdier, der er vigtige, når man driver forretning,” siger Enrico Krog Iversen og tilføjer, at samarbejdet med Teradyne især åbner op for robothandel med det asiatiske marked.

Teradyne udvikler og leverer automatiseret testudstyr, der bruges til at teste komplekse elektroniske systemer. Sidste år omsatte Teradyne for næsten 11 milliarder kroner.

”Det føles rigtig godt at lande i en havn, hvor der er god plads til udvikling. Teradyne har en meget stærk udviklingsafdeling, så vi kommer til at få en masse nye kolleger, der har stor erfaring på det område,” siger Enrico Krog Iversen.

Hvis du er interesseret i at høre mere om Universal Robots og deres opkøb, kan du møde medstifter og CTO Esben Østergaard på dette års TechBBQ i Operahuset i København.