Arkiver

BusinessNyhederRobot

Danske ingeniører udvikler en ny robot som digital gartner

Foto: Institut for Plante- og Miljøvidenskab

En ny robot har set dagens lys i Danmark. Pheno-Lab er en fuldautomatisk robot, som bor i et væksthus i Taastrup, hvor den overvåger planternes optage af vand og næringsstoffer døgnet rundt. Robotten gør ellers manuelle opgaver automatiske.

Af Pia Ella Elmegård

En ny robot overvåger 117 store og 468 små potter i et væksthus. Altså et væksthus i ordets originale forstand, hvor det er fyldt med grøn plantevegetation, og ikke konsulenter, som du kan stille spørgsmål til, om hvordan du vækster din virksomhed.

Læs også: Mød Ragnar – en 3D printet robot

Robotten er udviklet i et tæt samarbejde mellem den danske ingeniørvirksomhed ProInvent og Institut for Plante- og Miljøvidenskab ved Københavns Universitet, og forskerne håber, at den fuldautomatiserede robot kan hjælpe os til at udnytte vand og næringsstoffer endnu bedre.

“Med PhenoLab har vi automatiseret en masse rutiner, som vi normalt gør manuelt, når vi laver planteforsøg. Det gør, at vi nu kan lave forsøgene i mange flere planter og måle meget mere præcist på planternes tilstand, så vi er i stand til at forstå mere om planternes respons på forskellige faktorer,” siger leder af Institut for Plante- og Miljøvidenskab Svend Christensen.

Se mere i videoen herunder.

Læs også: Universal Robots efter opkøb – Fortsætter på samme måde

Skriv et svar