Arkiver

BusinessNyhederSoftware

Nyt medie til kræsne nyheds-junkies

Nu kan du få samlet alle dine nyheder på ét sted. Newsio er en ny medieportal, der serverer en nyhedsbuffet ud fra den enkeltes interesser. Mediet har netop modtaget investering fra Saxo Banks direktør Lars Seier Christensen.

”Den artikel ville jeg aldrig have fundet selv.”

Thomas Heltborg Juul og Sillas Poulsen snakker om hvordan ideen til deres startup opstod. De scrollede dagligt igennem utallige medier, og alligevel delte vennerne interessante nyheder, som de ikke selv var stødt på.

”Vi startede med et klassisk udgangspunkt: Vi syntes, der manglede et produkt. Et site, der kunne samle alle de nyheder, som den enkelte finder interessante,” siger Thomas Heltborg Juul.

Sammen med Sillas Poulsen har han stiftet Newsio. Newsio er et site, der hjælper brugeren med at organisere og personalisere nyhedsstrømmen, for kun at præsentere brugeren for det indhold, der interesserer netop ham eller hende. Sorteringen sker på baggrund af brugerens selvvalgte interesseområder, adfærd på sitet og artikler, der bliver delt af personer, som brugeren følger.

”Vi segmenterer på artikelniveau. Selv om man er glad for Børsen eller Politiken, er det jo ikke sikkert, man synes godt om alle deres artikler. På vores site er det hver artikel for sig. Det er en buffet for den forkælede forbruger, der kun vil præsenteres for lige netop dét, han eller hun finder interessant,” siger Thomas Heltborg Juul.

Konkurrerer med de største
Hos Newsio tror de på, at mediemarkedet er det næste, der står over for en kæmpe omvæltning. Ligesom man har set det med film og musikbranchen i forhold til streamingtjenester.

Stifterne er godt klar over, at konkurrencen er stor. Der er flere, især amerikanske tjenester, der tilbyder noget, der ligner Newsio. Og så er der selvfølgelig Facebook og Twitter, hvor man også følger folk, der deler spændende artikler.

”Lige nu sidder der sikkert nogle i Silicon Valley og udvikler på det samme, som vi laver. Måske har de også fået en masse millioner i investering. Men vi kan netop leve på, at vi er danske. Mange af vores konkurrenter er tydeligt amerikanske, og fokuserer derfor mest på indhold fra engelsktalende lande. Her er vi et alternativ til en mere lokal vinkel,” siger Thomas Heltborg Juul og tilføjer:

”Vi ser det ikke som et ”the winner takes it all”-marked. Man finder den tjeneste, man bedst kan lide, og så holder man sig til den.”

Investering fra en bankdirektør
Newsio har netop annonceret, at de har modtaget investering fra stifteren og direktøren af Saxo Bank Lars Seier Christensen. Beløbets størrelse vil de ikke ud med, for som de selv siger, så er ”beløbet ikke interessant – det interessante er, at pengene kommer fra Lars Seier Christensen”.

Kontakten til ham startede gennem en Facebook-besked. Bankdirektøren har ikke tidligere investeret i særlig mange iværksættere, men som Berlingske skriver, har Newsio været med til at vække hans interesse for startup-miljøet.

”Det var jo ikke tilfældigt, at vi skrev til Lars Seier Christensen. Han er aktiv i den offentlige debat og synlig på de sociale medier. Derfor passer han godt sammen med os. Han har også rigtig gode forbindelser – der er nærmest ikke den dør, han ikke kan åbne,” siger Thomas Heltborg Juul.

Newsio har allerede to udviklere og en projektleder siddende i Ukraine, og den nye investering er blandt andet blevet brugt til at hyre to udviklere på dansk jord.

”Vi har den totale dedikation, men de algoritmer, der ligger bag vores system, kommer ikke af sig selv. De koster,” siger Sillas Poulsen.

”Den næste tid skal vi bruge på at gøre produktet endnu bedre, og så håber vi, at vi på et tidspunkt finder ”the hockey stick” – starten på eksponentiel vækst,” siger Thomas Heltborg Juul.