Arkiver

BusinessNyhederRekruttering

Investering til dansk platform skal hjælpe jobsøgende

Praice, rekruttering

Den nye danske platform Praice har fået en mindre millioninvestering af fire private investorer, heriblandt den tidligere medstifter af Endomondo, Christian Birk.

Platformen Praice henvender sig til virksomheder og jobsøgende, der udover det almindelige CV og en motiveret ansøgning, kan få en social profil baseret på den jobsøgendes netværk.

Den danskudviklede platform har landet fire private investorer, der vil gøre rekrutteringen lettere for arbejdsgivere, ved at ‘crowdsource’ den jobsøgendes personlighedsprofil via de sociale medier, så virksomhederne kan se vennernes holdning til ansøgeren inden samtalen.

Det er konsulenthuset Bit Blueprint, der tidligere i år fusionerede med det digitale bureau Socialsquare, som har været afsættet for Praice. Idemanden er Andreas D. Christiansen, der har de udviklet og lanceret Praice i samarbejde med Bit Blueprint.

Praice_AndreasDChristiansen“Den største udfordring, vi ser med sociale platforme i dag, er, at de er baseret på, hvem vi selv synes, vi er, i stedet for hvordan andre opfatter os,” forklarer CEO og medstifter, Andreas D. Christiansen, om behovet for det redskab, som de har bygget på siden marts 2014.

“Med Praice har vi skabt en troværdig måde at kommunikere din personlighed på.“

Send dit CV, din ansøgning og din x factor
Hvad hvis der var en let måde at finde ud af, om folk rent faktisk er den person, de siger, de er? Sådan startede det nye danske startup, der endnu har lanceret en beta-version. I praksis er Praice et barometer på din personlighed, som dit netværk laver anonymt. Formålet er at give et mere autentisk billede af, hvem du er. Praice er dermed en form for åben og verificerbar 360 graders evaluering af ens personlighed.

“Med Praice ønsker vi at skabe en platform, hvor man kan få et ærligt svar på, hvad folks personlighed er.”

Det erfarne investor- og iværksætterteam bag Praice fokuserer i første omgang på rekrutteringsbureauer og større HR-afdelinger, hvor personlighed sjældent anskues før første møde. Praice giver virksomheder en mulighed for mere end et CV og en motiveret ansøgning. Praice kan også være et effektivt redskab for unge, der skal ud på arbejdsmarkedet, og endnu ikke har nogen kompetencer eller erfaring på CV’et.

Læs også: Airtame sender første produkter afsted og rejser 8 mio. i funding

Stifteren af Praice har selv igennem flere år arbejdet med big data og analytics hos IBM, men selvom det er en vigtig faktor i forhold til Praices succes, mener han ikke, at det er det, der er mest afgørende.

“Praice er det værktøj, vi selv ville ønske, at vi havde haft, da vi skulle finde vores kollegaer til Praice. I sidste ende kan en person være nok så kvalificeret til et job, men hvis personligheden ikke falder ind i teamet og virksomhedskulturen, kan det blive en stor udfordring,” fortæller Andreas D. Christiansen.

For nogle, vil denne udsigt til at eksponere sig for sine venners holdning til, hvem man er være provokerende, hvis ikke direkte grænseoverskridende.

“Det er klart, at det ikke er alle, der er interesserede i øget gennemsigtighed i forhold til, hvordan andre fremstiller en som person, men den generelle udvikling vi ser går ikke mod mere privatliv, men mod transparens,” forklarer Andreas.

Syndikering mellem fire private investorer
Praice sidder i dag i centrum af København på Vestergade sammen med Bit Blueprints fusionspartner Socialsquare og hardware startuppet Airtame, der har stået for en af de største danske crowdfunding-kampagner med deres trådløse HDMI-kabel.

“Vi oplever, at det giver både energi og motivation, at have virksomhederne samlet. Det skaber ikke intern konkurrence, men holder i stedet dampen oppe, og den enes succes skaber gejst hos de andre,” forklarer Christian Høeg om de nu 7 mand i indre by.

Læs også: Socialsquare og Bit Blueprint fusionerer

Konceptet er spået stort potentiale af de fire nye private investorer, Vice President & General Manager Preben Carøe fra AMTEK, grundlægger af Endomondo, Christian Birk, og CEO hos Multi Finans, William Brüel, da især store virksomheder ofte bruger dyre personlighedstests i rekrutteringsprocessen på op til 10-20.000 kroner stykket, og kan undgå dem over ved at stille krav til ansøgerne om, at de skal have en Praice-profil.

“Der er mange situationer, hvor man gerne vil kende en person bedre, før man mødes. Her er en LinkedIn profil med en masse endorsements og venlige udtalelser fra kollegaer og venner ikke nok; idet de ikke giver et uvildigt og fuldgyldigt indtryk af den personlighed, du skal møde”, pointerer investor, Preben Carøe.

Det er desuden ikke første gang, at Bit Blueprint giver sig i kast med iværksættervirksomhed. Danske Airtame, der stod bag en af de mest succesfulde danske crowdfunding kampagner med deres trådløse HDMI-dongle, er sprunget ud af teamet bag konsulentvirksomheden, der arbejder med open source (måske så du deres LEGO video – den er et kig værd).

Målet er at blive standard i rekruttering
Praice blev stiftet i 2014 og kan nu udvikle sig videre med opbakning fra en række private investorer.

”Jeg talte med Andreas Christensen for flere år siden, da han skrev en studieopgave, som jeg gav nogle input til. Da de startede Praice i slutningen af 2014, rakte han ud. Jeg delte nogle erfaringer fra Endomondo, og det ene ledte til det andet, og vi har holdt kontakten over tid,” siger Christian Birk, tidligere medstifter af Endomondo og privat investor i Praice.

”Her er virkelig et problem at løse. Jeg kender det selv fra Endomondo. Da vi aller første gang skulle ansætte en student, slog vi det op i vores netværk, og jeg håbede på 10 ansøgere, men vi fik over 400. Jeg havde slet ikke sat tiden af til at gå alle de ansøgninger igennem,” forklarer Christian Birk om sin interesse i den danske platform.

Missionen er for Praice at få samarbejder op at stå med progressive organisationer, der arbejder mere analytisk med deres rekruttering – og ønsker at vurdere en ansøger på mere end CV og en motiveret ansøgning. Med udgangspunkt i analyser af blandt andet de klassiske personlighedstests som Myers Briggs, DISC eller The Big Five, er Praice et udadtil simpelt, men gennemarbejdet værktøj, der løbende har fået input og rådgivning fra professionelle psykologer, HR-direktører og forskere.

”Det er en stor udfordring for virksomheder, der får mange ansøgninger, og det er svært at lave en segmentering af de ansøgninger. Her kommer en teknologisk løsning, som kan være med til at løse denne store udfordring,” siger Christian Birk.

”Vi har indtil nu mødt stor interesse fra nogen af landets største virksomheder med plus 5.000 ansatte – og vi vil inden længe kunne se resultatet af deres brug af Praice. Et afgørende afsæt for Praices videre succes,” slutter Andreas D. Christiansen.

1 kommentar

Skriv et svar