Arkiver

IværksætterlivNyhederUngt Tech

Kenneth Auchenberg: “Alle burde trække stikket mindst én gang”

26-årige Kenneth Auchenberg sagde sidste år sit job op hos en af de største IT-virksomheder i verden for at købe en enkeltbillet til Bangkok, uden nogen plan. Det var hans første rigtige pause fra arbejde, siden han var 16 år gammel.

Kenneth Auchenberg er lige kommet hjem fra San Francisco. Før det, var han et hurtigt smut i Frankfurt, før det Rumænien, og før det Gili-øerne, Østtimor, Indonesien, Singapore, Myanmar, Laos, Vietnam, Cambodia og Japan for blot at nævne nogle af de mange destinationer. I alt godt 6 måneder, hvor han lod tilfældighederne bestemme sin næste destination.

Efter en 10 år lang karriere uden pauser, havde han brug for at trække stikket og trække vejret dybt.

Nu er han tilbage i Danmark med fornyet inspiration, klar til nye projekter og nye udfordringer. Men hvordan nåede han hertil?

Det første studiejob

Kenneth Auchenberg var 15 år, da han begyndte at blogge om teknologi og software. Han synes, softwareudvikling og det at bygge web var spændende og begyndte derfor at involvere sig i online-communities. Her lærte han folk fra IT-branchen at kende, hvilket blev hans billet til sit første job. En studenterstilling hos den danske startupvirksomhed Insitel.

”Det var her, det hele startede. Jeg sagde mit job op på tanken og blev pludseligt betalt for at udvikle software. Det var vildt,” fortæller Kenneth Auchenberg.

Deltidsstillingen udviklede sig efter gymnasietiden til en fuldtidsstilling, der gjorde, at han droppede sine planer om at læse videre på universitet. Efter bare 3 måneder som fuldtidsansat blev han tilbudt et nyt job hos startuppet ZYB, der på daværende tidspunkt var en af de store danske startupvirksomheder.

Han takkede ja til stillingen, og kort tid efter gik Insitel konkurs. Ikke at de to ting havde noget med hinanden at gøre, bemærker han med et smil.

”Men man må sige, det var perfekt timing,” siger Kenneth Auchenberg.

Læs også: Ny konference: Sådan redder vi det danske front-end community

Softwareudvikler i en af verdens største telefonselskaber
Da Kenneth startede hos ZYB, var de lige blevet solgt til Vodafone for 230 millioner kroner. Det betød, at han nu var ansat i en af verdens største telefonselskaber. Noget han beskriver som en overvældende oplevelse, for en ung mand på bare 19 år.

Han blev udstationeret i hovedkvarteret i Düsseldorf, hvor han blandt andet samarbejde på en stor satsning kaldet Vodafone 360 med teams fra Samsung i Korea og andre softwareudviklere fra USA.

I tiden hos Vodafone begyndte han at blive mere og mere involveret i startupmiljøet. Han begyndte at møde folk til forskellige community-events, og en af dem, han mødte, var Thomas Madsen-Mygdal, en af ideskaberne bag den sociale platform Hoist, der senere skulle udvikle sig til kæmpesuccesen Podio.

Thomas ville have Kenneth med på holdet, men de forhold han kunne tilbyde Kenneth, der sad i en fast og velbetalt stilling hos Vodafone, var ikke overbevisende.

”Jeg begyndte at tale med Thomas og de andre gutter fra Hoist. De ville have mig med på den her underlige arbejdsplatform, men på det tidspunkt, sad de fire gutter i en gammel hashkælder på Vesterbro – de havde store visioner, men jeg havde jo et rigtig godt job hos Vodafone,” forklarer han.

Læs også: Udviklertalent: “Vi skal kigge ud over vores egen kravlegård”

“Dengang var jeg ikke så risikovillig”
Det tog således et halvt år, med adskillige fredagsøl, kaffemøder og spreadsheets, før Kenneth endelig blev overbevist til at sige sit job op hos Vodafone og blive en del af Hoist-teamet.
Han indrømmer, at den afgørende faktor var at en tidligere kollega i ZYB, Tommy Ahlers, valgte at gå med ind i Hoist som investor. Den sikkerhed blev tungen på vægtskålen.

”Tommys erfaring og de penge, han tog med, gjorde forskellen for mig. Dengang var jeg nok ikke så risikovillig, som jeg er i dag. Jeg skulle jo også kunne betale min husleje osv.,” forklarer Kenneth Auchenberg.

Læs også: Coldfront konferencen i sociale medier

Pludselig tog det fart
Herefter tog det fart. Hoist skiftede navn til Podio, de fik en stor investering fra Sunstone Capital, lancerede deres platform i San Fransisco, og bare et år senere solgte de virksomheden til amerikanske Citrix for 320 millioner. ”En god sjat penge,” siger Kenneth, der nu var ansat i en af de største IT-selskaber i verden. Oplevelsen beskriver han som noget af en rejse.

”Podio var virkelig et eventyr. Vi gik fra at sidde 4 drenge i en gammel hashkælder på Vesterbro i København, til at få et kontor, bygge et team op, få stor investering og sælge det hele til et svimlende beløb. I starten kan jeg huske, at vi alle kunne sidde sammen ved vores frokostbord og kun fylde det ene hjørne. I løbet af bare et halvt år var der ikke plads til os på kontoret, fordi vi ansatte så mange dejlige mennesker,” siger han og griner.

Opkøbet af Podio betød, at Kenneth begyndte at befinde sig mere i USA og, at han nu skulle lære at navigere i en meget stor organisation – hvilket var meget anderledes end i et startup. I stedet for at være 21 mand var de pludselig 16.000. I stedet for ingen processer, var der nu en HR afdeling, MBOs, pension, frokostordning – alle de ting, der nu følger med at være ansat i en stor etableret virksomhed.

”Og ja, de dejligt mange e-mails, bureaukratiet, og ikke mindst de uendeligt mange møder,” griner Kenneth Auchenberg.

Læs også: Coldfront: “For at styrke miljøet, må vi dele vores erfaringer”

Udfordringer som drivkraft
Som det sidste projekt i Citrix fik han tildelt et stort ansvar, da han blev spurgt, om han ikke havde lyst til at disrupte Citrix indefra, ved at bygge et nyt produkt der kunne gøre online-møder bedre. Det blev til produktet GoToMeeting Free, der var et friskt pust til den aldrende GoToMeeting platform, der nu kunne konkurre med Google’s Hangouts.

“Projektet var en stor udfordring, men det var kun godt,” forklarer Kenneth.

”Havde jeg ikke fået den opgave, havde jeg nok pakket mine ting og sagt “hej, hej” noget før. Hvis der ikke er udfordringer, søger jeg mod andre ting, hvor jeg kan få det behov opfyldt,” fortæller Kenneth, der altid har befundet sig bedst, hvor han blev udfordret.

Hans behov for udfordringer var blandt andet det, der fik ham til at starte konferencen ColdFront sammen med vennen Daniel Frost, mens GoToMeeting projektet var ved at tage form..

Men inden da, skulle han rejse jorden rundt.

Læs også: Everplaces deles i to og Tine Thygesen tager en pause

hhh

At sige sit job op for at rejse jorden rundt

I december 2014 valgte Kenneth at sige sin stilling op i Citrix, for at rejse jorden rundt på ubestemt tid.

Beslutningen var frugten af en længere overvejelse. Han skulle finde ud af, om Citrix var det rigtige sted for ham – både i forbindelse med at rykke sin karriere fremad og i forhold til hans personlige udvikling. Han kom frem til, at Citrix ikke var der, han skulle ende sine dage, og efter 10 års konstant arbejde, var dét en unik mulighed for at trække stikket og trække vejret.

”Det slog mig en dag, at jeg var 26 år gammel, og at nu måske ville være det perfekte tidspunkt at trække stikket, inden jeg fik børn, kone og fast lejlighed. Samtidig vidste jeg, at Citrix ikke var det sted, hvor jeg skulle ende mine dage, så beslutningen føltes egentlig helt naturlig,” siger han og fortsætter:

”Men det var også for at få noget inspiration. Jeg har i de sidste 10 år befundet mig i IT-branchen, hvor vi alle – ærlig talt – stort set laver det samme. Så det var på tide at få noget ny inspiration. Og når jeg sådan kigger på, hvad jeg laver på frivillig basis i vores communities og igennem konferencer, så er det jo for at blive inspireret. Der var noget dragende i at pakke sin rygsæk og tage imod Asien helt alene med det formål at få noget alternativt input og møde nye mennesker,” forklarer Kenneth begejstret.

Læs også: Tine Thygesen er klar til nye udfordringer

Alle burde trække stikket mindst én gang 
Nu er han tilbage i Danmark. Fuld af fornyet energi, inspiration, og klar til at kaste sig ud i nye projekter. Han beskriver sin ’pause’, som første gang han har haft tid til at reflektere over, hvad der skulle ske i sin karriere. Noget som han føler meget befriende og gerne vil anbefale til andre.

”Det har været rigtig sundt for mig. Før min rejse handlede det bare om at gribe forskellige chancer, fordi de bød sig. Nu har jeg haft tid til at reflektere over, hvad jeg egentlig har lyst til at begive mig ud i. Det kan jeg anbefale alle at gøre. Træk stikket, reflekter over hvor du vil hen og gå så i den retning. Vi har en tendens til at blive opslugt af karriereræset, hvor vi undervejs glemmer det store perspektiv ,” siger Kenneth Auchenberg.

Lige nu prøver han derfor forskellige ting af. Han har netop afholdt ColdFront konferencen for andet år i træk for at sætte fokus på front-end og webudvikling herhjemme. Og så er han i fuld gang med at finde ud af, hvordan han kan bruge sin tid bedst fremover.

”Jeg har et ønske om at gøre det lettere at bygge software, så lige nu prøver jeg forskellige ting af, og hvis de ikke lykkes, så må jeg prøve noget andet. Det er den proces, jeg er i nu. Og det er en meget befriende følelse,” lyder det fra Kenneth Auchenberg.

Læs også: Tine Thygesen forlader Colego

Skriv et svar