Arkiver

IværksætterlivNyheder

Danmark er det bedste iværksætterland i Europa

Ifølge det nye års Global Entrepreneurship Index, ligger Danmark som det højest placerede land i Europa og nummer fire på verdensplan. Kun overgået af USA, Canada og Australien.

Dette betyder, at Danmark er tilbage i top 5 over iværksætterlande på globalt plan. Det var vi nemlig også tilbage i 2014, men røg så to pladser ned i 2015. Nu er vi tilbage. Dette betyder, at vi absolut gør noget rigtigt på iværksætterfronten. Men hvad er det vi gør bedre end de andre europæiske lande?

Uddannelse og oplysning er vejen frem
GEI-rapporten tyder på, at det især er det høje uddannelsesniveau i Danmark, der gør danskerne til gode iværksættere. Uddannelsen giver os et godt grundlag for lettere at starte en virksomhed, skabe konkurrence og tilegne os ny teknologi. Samtidigt har vi i Danmark også arbejdet hårdt på at skabe bedre rammer for udvikling af nye virksomheder og ideer.

Regeringen har fokus på iværksættermiljøet og udviklingen, men også miljøet selv arbejder på gode vækstbetingelser for de små innovatører.

Tv-programmet “Løvens Hule” på DR1 og Global Entrepreneurship Week, der løber af stablen i Danmark hvert år i uge 47, er også med til at promovere iværksætteri positivt.

Danskere skal have mere is i maven
På trods af den fornemme titel som Europas bedste iværksætterland har vi i Danmark stadig tendens til at spænde ben for os selv, peger flere iværksættere på. Danskerne skal altså være mere risikovillige i forhold til at fejle og ikke mindst skal evnen til at spotte den gode forretningsmulighed styrkes. Derfor er det vigtigt, at koncepter som innovation og iværksætteri finder vej ind i skolerne, så unge mennesker får kendskab til mulighederne – og måske får større mod på at tage springet.

Banker og investorer skal ligeledes finde det indre stål frem og turde satse på små startups. For mange ideer bliver kuldkastet på grund af manglende mod og vilje til innovation.

Som GEI-rapporten viser, så kan vi jo sagtens.

Læs også: Danmark er verdens 6. bedste iværksætterland

1 kommentar

Skriv et svar